Gündem

Bankalarda neler oluyor? Ziraat Bankası da hizmet vermedi!

Gelen son dakika haberine göre Ziraat Bankası müşterilerine bir süre hizmet vermedi. Geçtiğimiz günlerde Akbank sistemsel arıza nedeniyle müşterilerine hizmet verememişti.

Ziraat Bankası müşterilerinden gelen haberlere göre, internet üzerinden giriş yapmaya çalışanlar hata ile karşılaşıyor. Bu nedenle Ziraat Bankası çöktü mü sorusu internet sayfalarında araştırılıyor. Ziraat Bankası ise konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapmadı.

Akbank sistem arızası açıklaması yapmıştı

Geçtiğimiz günlerde Akbank sistem sorunu nedeniyle müşterilerine hizmet verememişti. Akbank hizmet kesintisi ile ilgili açıklamasında, “Ana bankacılık sisteminde, veri tabanında ve disk yönetim sisteminde başlayan sorun, tüm bankacılık sistemlerinin bu ana bankacılık sistemi ile bağlantısı olduğundan dolayı kanallarımızın tümünü etkiledi. Problemin tespit edilip giderilmesine yönelik çalışmalar hemen başlatıldı. Gün boyu yapılan bu çalışmalar neticesinde Şube, ATM, Kart Provizyon ve diğer kanallarımız kısmi hizmet verse de ana bilgisayardaki problemin tekrarlaması nedeniyle hizmet sürekliliği sağlanamadı.” İfadelerini kullanmıştı.