Ekonomi

Bankalardan emekli vatandaşlara nakit desteği: 55 yaşın üstünde olan herkese, minimum 40 bin TL ödenecek! 2022 emekli kredisi

Yaklaşık 3 ay önce ekonomi alanında yaşanan olumsuz gelişmelerin, Rusya’nın Ukrayna sınırlarını ihlal etmesi ile birlikte tekrar gün yüzüne çıkmış olması, vatandaşların bütçelerinin ikinci defa sarsılmasına sebep oldu.

Gündelik hayat hizmetlerine yansıtılmak mecburiyetinde kalınan zam oranları, alım gücünü iyice düşürdü. Hal böyle olunca nakit sıkıntısı yaşamaya başlayan vatandaşlar, kendi ekonomilerini kurtarmak adına alternatif yollar aramaya başladılar. Bu noktada, özellikle tek maaş ile geçinmeye çalışan emeklilerin mevcut durumdan daha çok etkilendiğini düşünen 3 banka, yeni dönemin nakit desteği hizmetlerini duyurdular.

Halkbank Emekli Kredisi 2022

Kamu bankalarından biri olarak hizmet veren Halkbank, yeni dönemde emekli müşterileri için yepyeni bir nakit hizmeti geliştirdiğini açıkladı. Banka, ekonomik krizler ile mücadele eden emeklilere, 100 bin TL’ye kadar nakit desteği sağlayacağını kamuoyu ile paylaştı.

Halkbank’ın resmi internet sitesinden duyurulmuş olan emekli kredisi hizmetine göre aylık faiz oranı yüzde 1,55, azami vade sayısı 36 ay olarak belirlendi. Bu veriler ışığında hizmetten TL tutarında destek almak isteyenler için aylık taksit tutarı 958,90 TL olarak hesaplandı.

Denizbank Emekli Kredisi 2022

Geliştirdiği hizmetler ile dikkat çeken bankalardan biri olan Denizbank, azami vade sayısı 36 ay olan emekli kredisi hizmetini geliştirdiğini açıkladı. Banka, söz konusu hizmeti için aylık faiz oranını yüzde 2,60, azami kredi tutarını ise 100 bin TL olarak belirledi.

Ziraat Bankası Emekli Kredisi 2022

Türkiye’nin en çok müşteriye sahip olan kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası da yeni dönemde nakit desteğine ihtiyacı olan emekli müşterilerine kredi hizmeti sunacağını açıkladı. Banka, söz konusu hizmeti için azami kredi tutarını 40 bin TL, azami vade sayısını 36 ay ve aylık faiz oranını yüzde 1,55 olarak belirledi. Bu veriler ışığında ilgili hizmetten 20 bin TL tutarında destek almak isteyen emekliler için aylık taksit tutarı 767,12 TL olarak belirlendi.