Bankalardan para transferi yapmak isteyenleri herkesi ilgilendiren açıklama!

Merkez Bankası tarafından 8 Ocak’ta FAST Sistemi yaygın kullanıma sunulmuştu. FAST sistemi ile ilgili yapılan son bilgilendirmelere göre, 8 Ocak’tan bu yana 9 milyonun üzerinde anlık ödeme yapıldı.

Türkiye Merkez Bankası, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi ile farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerinin 7gün 24 saat yapılabileceğini duyurmuştu. 8 Ocak tarihinde yaygın kullanıma açılan sistem ile ilgili olarak limit açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün itibarıyla FAST Sisteminde işlem üst limiti 1000 TL’ye yükseltilmiştir. FAST’ın ilerleyen dönemlerde daha yüksek limitlerle ve kullanıcı deneyimini artıracak karekodlu ödeme gibi yeni katma değerli servislerle birlikte çalışması mümkün olabilecektir. Ödemeler alanındaki temel alt yapıyı güçlendirecek bu gelişmelerin, yenilikçi finansal teknolojilerin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini sağlayarak, dijital ekonomi hedefi doğrultusunda çok önemli katkılarda bulunacağı değerlendirilmektedir. Sisteme ilişkin daha detaylı bilgiye ve tanıtım içeriğine https://fast.tcmb.gov.tr adresinden erişilebilmektedir.”

Exit mobile version