Bankaların promosyon tutarları bir kez daha arttı; 7 bin TL ek ödeme için emekliye gün doğdu! İşte banka banka promosyon tutarları…

Emeklilere verilen yüzde 42,35’lik enflasyon zammının ardından bankalar da tek tek ödedikleri emekli promosyonlarında artışa gitmeye başladı. Bazı bankalar promosyon tutarlarını 5 bin TL’ye kadar yükseltirken bazı bankalar ise, ödeme üst sınırını 5 bin 500 TL olarak belirledi. Son zammı gerçekleştiren Akbank ise, çıtayı 7 bin TL’ye koydu.

EMEKLİ PROMOSYONLARINA ZAM GELDİ

Özellikle temmuz ayından itibaren promosyon tutarlarını zamlı bir şekilde ödemeye başlamış olan Türkiye İş Bankası, Türkiye Finans Bankası, QNB Finansbank, ING Bank, Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası, yeni promosyon tutarlarını duyurdu. Maaşa göre değişen tutarlarda ödeme yapacak olan bu bankalar, 5 bin TL’ye varan nakit promosyon vereceklerini açıkladı. Ardından açıklama gerçekleştiren TEB, maaşını taşıdıktan sonra iki adet otomatik fatura ödeme talimatı veren emeklilere 5 bin 500 TL’ye varan promosyon ödemeleri gerçekleştirecekken; Akbank, sadece maaş taşıma işlemine 7 bin TL’ye varan promosyon ödemesi gerçekleştireceğini duyurdu.

TAAHHÜT İPTALİ İLE ZAMLI PROMOSYON ALMAK MÜMKÜN

Gerçekleşen bu zamlanma sadece bir ay içerisinde bankaların ödediği promosyon tutarlarını neredeyse iki katına çıkardı. Bu nedenle bankalarını çoktan seçmiş olan emekliler, bankaların zamlı promosyonlarından yararlanıp, yararlanmayacağını merak eder hale geldi. Uzmanlara göre bu mümkün. Emekliler; taahhüdü iptal edip, taahhütten kalan miktarı geri ödemesi ve yeniden taahhüt yapması halinde zamlı promosyon tutarlarına ulaşabiliyor.

KAMU BANKALARI DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ

Öte yandan özel bankaların promosyon yarışının aksine kamu bankaları bu yarışta yer almadı. Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptıkları anlaşma kapsamındaki tutarları ödemeye devam eden Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, bu ay da maaşa göre değişmekle birlikte 750 TL’ye varan promosyon ödemeleri gerçekleştiriyor.

Exit mobile version