Bankaların salgın sürecinde, ihtiyaç – taşıt – konut kredisi faiz oranları belli oldu!

Türkiye’deki corona virüsü salgını nedeniyle hükumet tarafından vatandaşlara çeşitli destek yardımları sağlanırken, bankalar da harekete geçti. Bu dönemde ihtiyaç - taşıt - konut kredisi kampanyalarından faydalanmak isteyen vatandaşlara, Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti, İş Bankası çeşitli kampanyalar ile vaatlerde bulunuyorlar.

Tüm dünyadaki ekonomik dengeleri etkileyen, dolar, altın gibi yatırım araçlarında dalgalanmalara sebep olan corona virüsü salgını Türkiye’de de etkilerini göstermeye devam ediyor. Bu dönemde hükumet vatandaşların ekonomik olarak olumsuz etkilenmemesi için ‘ekonomik istikrar paketi’ devreye soktu. Özellikle dar gelirli vatandaşları, işçileri ve işverenleri korumaya yönelik olan paketin içeriğinde, 1000 TL pandemi sosyal destekten, kısa çalışma ödeneğine kadar farklı yardımlarda bulunuldu. Hükumetin yanı sıra kamu bankaları da vatandaşlara destek olmak için 6 ay ödemesiz 10 bin TL’ye kadar düşük faizli kredi imkanı sağladılar.

Tüm bu gelişmelerden sonra vatandaşlar tarafından, ihtiyaç – taşıt – konut kredisi kampanyaları araştırılmaya başladı. Ev ve otomobil almak isteyen ya da corona virüs dolayısıyla doğan ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler için Ziraat,Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti, İş Bankası’nın sağladığı kredilerin faiz oranlarını derledik.

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI:

Tüketici kredisi: 0.98 Taşıt kredisi: 0.98 Konut kredisi: 0.94

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI:

Taşıt kredisi: 0.94 Sarıpanjur konut kredisi: 0.93

AKBANK FAİZ ORANLARI:

 

Direkt kredi: 1.45 İhtiyaç kredisi: 1.45 Taşıt kredisi: 1.07 Konut kredisi: 0.92

HALKBANK FAİZ ORANLARI:

 

İhtiyaç kredisi: 1.07 Taşıt kredisi: 0.94 Konut kredisi: 0.94

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisi: 0.99 Konut kredisi: 0.99 Taşıt kredisi: 1.09

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.25 Taşıt kredisi: 1.45 Anında ihtiyaç kredisi: 1.69

Exit mobile version