EkonomiGündem

Bankamatik Kartı Kullananlar Dikkat! Açıklama Yapıldı

Merkez bankasının yaptığı açıklamaya göre hâlihazırda 2000 TL olan FAST işlem tutarı limiti alınan kararlar doğrultusunda yükselecek. TCMB yaptığı açıklamada Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) limitinin yükseleceğini duyurdu.

TCMB, iç kaynaklarınca geliştirilen ve 8 Ocak 2021 tarihi itibariyle kullanıma açılan yeni nesil, 7/24, anlık ödeme sistemi Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) limiti 4 Ağustos itibariyle alınan kararla 2 Bin TL’ye yükselmişti. TCMB, tarafından yapılan açıklamada hali hazırda 2 Bin TL limiti olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limiti 21 Şubat 2022 tarihinden itibaren arttırılarak 5 Bin TL’ye yükseltilecek.

Fast Nedir?

Anlık transfer uygulaması FAST ( Fonların Anlık ve  Sürekli Transferi) ile kullanıcılar farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde aktarılabiliyor ve bankalar taraflarına işlem sonucunu anlık bildirim olarak iletiyor. IBAN Numarasına ihtiyaç duymadan cep telefonu, e- posta adresş, T.C. kimlik, pasaport, veya vergi numaranız ile 7/24 para transferi yapılabiliyor.