Personel Alımı

Bankaya personel alınacak: İş bankası personel arıyor

İş bankası personel alım duyurusunda bulundu. Lisans mezunu olan adaylar içerisinden Siber Güvenlik Uzmanı da alınacak. İşte şartlar ve kontenjan bilgisi detayı...

İş bankası personel alımı ilanları yayımlanıyor. İş bankası bünyesi içinde eksikliklerin tamamlanması açısından lisans mezunu adaylardan alım gerçekleştirecek. İlan da Banka İstanbul’a alım yapılacağı söz konusu.

İş bankası personel alımı

İş bankası 22 Ocak 2024 tarihinde yayınlanan ilana göre veri güvenliği, bilgi güvenliği ve siber güvenlik uzmanı pozisyonu açısından; teknoloji ve gelişmelerde siber güvenlik olaylarının takibinin yapılması, kurumun siber güvenlik alanında gelişmesi ve siber olaylara müdahale edilmesi konusunda uzmanlık kazanılması, bilgi güvenliği sağlanması açısından kişisel verilerin korunması ve araçların yönetilmesi açısından personel arıyor.

İş bankası başvuru kartları nelerdir?

Banka personeli alımlarında genel anlamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, askerliğini yapmış olmak ya da askerlikle ilgisi bulunmamak, herhangi bir sultan hükümlülüğü bulunmamak, herhangi bir kurum da ya da kuruluşta zorunlu hizmeti bulunmaması şartları yer alıyor.

Diğer şartlar;

  • Yaş şartı; 30 yaşını sınav tarihi itibari ile doldurmamış olmak
  • Eğitim şartı; üniversitelerden 4 yıllık lisans eğitimi veren istatistik, ekonometri, matematik, mühendislik ve bilişim alanlarının birinden mezun olmak.

İş bankası işe alımda mesleki şartlar

Aşağı da yer alan alanlar içerisinde biri ya da birkaçında deneyim sahibi olunması gereklidir.

  • Temel olan düzeyde yazılım geliştirme bilgisi bulunmalıdır. Yazılım programları arasında JavaScript, phyton, bash, SQL ve PHP yer alabilir.
  • Güvenlik çözümleri bilinmelidir. Firewall, WAF, İPS, SİEM, DP, IDM, EDR ve DLP gibi çözümler bilinmelidir.
  • Bilginin güvenli ve mahremiyete uygun olması gereklidir.
  • Zafiyet yönetim durumları ve sızma testleri bilinmelidir.
  • Siber olayın izlenme ve müdahale durumları
  • CISA, OSCAR, CISSP gibi sertifikalar bulunmalıdır.

Başvuru ne zaman ve nereden yapılacak?

Başvuru elektronik ortamda ve iş bankasının resmi sitesi üzerinden 22 Ocak 2024 ve 28 Ocak 2024 de yapacaklar. https://ik.isbank.com.tr/is-ilani-detayi/siber-guvenlik-uzmani-2024SIS2