Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren sanık Can Göktuğ Boz için istenen ceza belli oldu

9 Kasım 2021 tarihinde, Türkiye’nin kanını donduran vahşice işlenmiş olan Başak Cengiz cinayetinde, samuray kılıcı ile 28 yaşındaki Başak Cengiz’i öldüren Can Göktuğ Boz’un yargılandığı davanın ikinci duruşmasında savcı “Tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan, Boz’un ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Görülen duruşmanın öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz, “Halk kızıma sahip çıktı. Zalimin en ağır cezayı almasını istiyorum” sözlerini dile getirdi.

Duruşma Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Görüldü

Sanık Can Göktuğ Boz, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Diyarbakır’daki cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz, babası Avni Cengiz, nişanlısı Mahir Mızrak ve Başak Cengiz’in çok sayıda akrabası da yer aldı. Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada mahkeme başkanı, celse arasında Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda, sanık Boz’un cezai ehliyetinin tam olduğuna dair görüş bildirildiğini ifade etti. Başak Cengiz’in aile avukatı Mustafa Tırtır, raporlar doğrultusunda karar verilmesini talep etti.

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor sonrası konuşan anne Beyhan Cengiz “Para güçleri ve hukuk bilgileriyle yavrumu yem etmesinler. Buna izin vermeyin. Bakın sakin sakin beni dinliyor sanık. Taşkınlık yapmıyor, bunun neresi hasta?” dedi. Cengiz’in aile üyeleri rapora katıldıklarını belirterek, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

“Şeytan Bana ‘Cinayet İşle’ Diyor”

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor sonrası konuşan sanık Boz “Önceki mahkemede ifadelerim geçerlidir. Günde 12 saat şeytan bana ‘Cinayet işle, intihar et’ diyor. Eğer cinayet işlemezsem şeytan beni öldürmekle tehdit ediyor. Silueti ile beliriyor, bana musallat oluyor” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı ise “Şeytanın senle mesaisi 12 saat mi? Sonra ne yapıyor?” diye sordu. Sanık Boz “Evet. Sonraki 12 saat uyuyorum” yanıtını verdi. Mahkeme başkanı “Uykuda sirayet etmiyor öyle mi?” diye sorunca Boz da “Evet, etmiyor” dedi. Sanığın avukatı ise “Bizim davayı uzatma gibi bir derdimiz yok, tüm mesele adaletin tecelli etmesi” dedi.

Exit mobile version