Başdaş: Batur, Konak’ı yönetmeye değil zaman geçirmeye geldi

HABER/ Didar DEMİRCİ- AK Parti Konak İlçe Başkanı Said Başdaş, CHP’li Konak Belediyesi’nin 4,5 yıllık hizmet süresini değerlendirdi. Alsancak Gar Sanat Galerisinde basınla bir araya gelen Başdaş, Konak Belediyesinin sosyal yardımlara ayırdığı paylardan kentsel dönüşüme kadar birçok kalemde eleştirilerini sıraladı. Toplantıya; Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen ve Konak Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız katıldı.

“KONAK HALKINI KANDIRIYOR”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a göreve geldiği 2019 yerel seçimlerinde Konak için yapacağı tüm hizmetlerde destek olma sözü verdiklerini ve bu sözü de yerine getirdiklerini aktaran AK Partili Başdaş, “Üzülerek söylüyorum ki Konak sadece 4,5 yıl kaybetmedi, 25 yıl kaybetti. Abdül Batur geldiği günden beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına oynuyordu. Tunç Soyer’de Batur’un aday olduğunu bildiği için Konak’a hizmet etmiyor, tam tersine zulüm yapıyor” sözlerini kaydetti. Ege Mahallesi’ndeki sorunlardan Yeşildere’ye kadar sorunları Konak Belediye Başkanı Batur’a ilettiklerini belirten Başdaş, Başkan Batur’un söz konusu yerlerle ilgili topu hep İzmir Büyükşehir’e attığını söyledi. Öte yandan Batur’un 4 Ekim’de gazetecilere yaptığı 4,5 yıl sunumu da hatırlatan Başdaş, “4,5 yıldır konak halkını kandırıyor yalan söylüyor. Sonra açıklamaları dinledim, notumuzu aldık ve 3- 4 önemli soruyu 12 Ekim’de mecliste sorduk. Basın mensuplarının önünde söylediklerini bir hafta sonra mecliste yalanladı. 4,5 yıldır kentsel dönüşüm tutturdu gidiyor. Konakta 4,5 yıldır kentsel dönüşümle iligli bir şey yok. Belediyenin normal yapması gereken uygulanmayacak imar planlarını yapıyor. Çünkü amaç hizmet etmek değil; zaman geçirip, ‘acaba bir daha aday olabilir miyim?’ diye Konaklıları kandırıyor” dedi.

“BATUR ZAMAN GEÇİRMEYE GELDİ”

Başdaş, Batur’un “en önemsediğim konu kentsel dönüşüm” sözlerini ele alarak, Konak’taki kentsel dönüşüm işlerinin ilerlemediğini belirtti. Başdaş, “İmar planlarını yapıyor ve Konaklılara ‘biz şunu şunu yaptık, bunu yaptık’ diyor. 4,5 yıldır her sene değerlendirme toplantısında diyor ki; başlıyoruz, başladık bitmek üzere… Bu laflarla 4,5 yılını geçirdi. Abdül Batur zaman geçirmeye geldi. Hizmet etmek için gelmedi. 4,5 yıl önce bunu söyledim. Benim söylediğime geldi. 4,5 yıldır kentsel dönüşüm tutturdu bir türlü kentsel dönüşüm olmadı” diye konuştu. Öte yandan Batur’un “Sosyal belediyecilik yılı” değerlendirmesini de ele alan Başdaş, bütçeden sosyal yardımlara ayrılan payın her geçen yıl azaldığını söyledi. Batur’un Konaklılara verdiği Cemevi sözünü hatırlatan Başdaş, “4,5 yıldır cem evi muhabbeti var. İhalesine çıkılıyor, yapıldı yapılacak, yıllardır ihalesine çıkıldı. Basının karşısına çıkıp diyor ki ihalesine çıkıldı yapımına başlanacak, bir hafta sonra mecliste ihalenin iptal edildiğini söylüyor. Ayrıca bir kadın sığınma evi sözü var. Onunla ilgili de yine projemiz hazır başlayacağız diyor mecliste yeterli bütçemiz yok sıraya aldık diyor” sözlerini kaydetti.

KONAK GÖÇ VERİYOR

Batur’un Konak’a 4,5 yıldır yaptığı tek projenin kedi evi olduğunun altını çizen Başdaş, Batur’un öve öve bitiremediği projelerin ya önceki dönemden yapılan ve açılışı kendisine kalan projeler ya da İzmir Valiliği tarafından desteklenerek bitirilen projeler olduğunu söyledi. Başdaş, “Son 5 yılda Konak’ta 30 bin insan göç etti. Bu insanlar neden göç ediyor. Hizmet olan yerde insanlar göç eder mi? Gültepe’de 2011 yılında onaylanan bir kentsel dönüşüm belgesi var. 5 mahalleyi kapsıyor Ballıkuyu’da 11 yıldır bir çivi çakılmıyor. Ballıkuyu’da 11 yıldır kentsel dönüşüm ofisi var ama sadece ofis olarak kullanıyorlar. Ege mahallesinde kentsel dönüşüm var ama herhangi bir çalışmaları yok ama Konak halkını çantada keklik görüyorlar. Hiç bir şey yapmamıza gerek yok diyorlar” eleştirilerini sıraladı. Başta Alsancak ve Göztepe statları olmak üzere hükümetin Konak’ta yaptığı yatırımları sıralayan Başdaş, “Konak’ta Abdül Batur’a yüzde 63 oy verilmiş. Bu kesimin yüzde 40’ı Batur’dan memnun değil” dedi. Başdaş, AK Parti’nin Konak’a en uygun adayı genel merkezin belitleyeceğini de ifade etti.

KONAK’I TURİZM İLÇESİ YAPACAĞIZ

Önümüzdeki yerel seçimlerde Konak’ta AK Parti’nin kazanması halinde yapacakları projelere dikkat çeken Başdaş, “2024’te Konak’ı göç veren değil göç alan ilçe yapacağız. Biz göreve geldiğimizde Konak’ı turizm ilçesi yapacağız. Konak’ı seven, Konak’taki tarihi ortaya çıkaracak bir belediye başkanı lazım. 2008’den beri 80 bin insan Konak’tan göç ediyor. İzmir’in 15 ilçesinin nüfusundan daha fazla nüfus göç ediyor. Koku deseniz var, çöp deseniz var. Yerel yönetim anlamında hizmet sıfır” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un belediyeyi borçsuz devraldığının altını çizen Başdaş, belediyedeki mali disiplinin bozulduğunu ve bu nedenle de bugün 350-400 milyon civarında borcu olan bir belediye olduğunu söyledi. Başdaş, “Konak Belediyesi gelirleri olan bir belediye olmasına ve bütçesinin yüzde 110 artmasına rağmen ne bir hizmet sağlayabildi ne de bir mali disiplin” sözlerini kaydetti.

Exit mobile version