Başını sokacak ev satın almayı düşünenler dikkat: Flaş gelişme!

Türkiye’de birçok vatandaş geleceğini güvence altına almak için ev sahibi olmak istiyor. Ev satın almak isteyenler için ise flaş gelişmeler yaşandı. 11 Kasım 2021 tarihinde dolar fiyatları 9.97’ye kadar yükseldi. Dolar fiyatlarındaki yükselişlerin ev fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı ise merak ediliyor.

Geçtiğimiz sene kamu bankalarının konut kredisi sayesinde birçok vatandaş ev sahibi olmuştu. Bu yıl ev satın almak isteyenlerin ise ellerini çabuk tutması gerekiyor. Helen son bilgilere göre, 11 Kasım 2021 tarihinde dolar fiyatları 9.97’ye kadar yükseldi. Öte yandan kamu bankaları 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda % 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise % 1,34 faiz oranları uygulanmaya başladı.

Ev fiyatlarında artış yaşanacak mı?

Sektörün içinden isimler ise konut fiyatlarında yükselişler meydana gelmesini bekliyorlar. Dolar fiyatlarına bağlı olarak inşaat maliyetleri devamlı şekilde artıyor. Birçok inşaat malzemesinin dolar ile alınması hem de konut kredilerindeki düşüşler ev fiyatları önümüzdeki dönemde yükselişe geçebilir.

Exit mobile version