Başkan Görkem Duman: “Atatürk Türkiye’si gençlikle yükselecek”

Başkan Görkem Duman, “Atatürk Türkiye’si gençlikle yükselecek. Bu nedenle en büyük yatırımı gençlere yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Buca’nın genç Belediye Başkanı Görkem Duman, gençlik dostu projelere büyük önem veriyor. Eğitimden sanata, spordan eğlenceye hatta beslenmeye kadar gençlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan merkezlere sahip olduklarını belirten Başkan Duman, “Atatürk Türkiye’si gençlikle yükselecek. Bu nedenle en büyük yatırımı gençlere yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Üniversite kenti Buca’da yaklaşık 80 bin öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Görkem Duman, “Ben de üniversite öğrenimimi burada tamamladım. Buca’da öğrenci olmak çok keyiflidir. Gençlerimizin hayatına kolaylık sağlamak amacıyla hizmet veren iki gençlik merkezimiz bulunuyor.  Merkezlerimize gelip rahatlıkla ders çalışıyorlar, çamaşırlarını yıkayabiliyorlar, sosyalleşebiliyorlar. Ayrıca belediye lokantamıza gelip 45 liraya 4 çeşit yemek yiyebiliyorlar. Önümüzdeki süreçte gençler için hayata geçireceğimiz sürpriz projelerimiz var. Gelecek gençlerin. Atatürk Türkiye’si de gençlikle yükselecek. Bu nedenle bu dönemde en büyük yatırımı gençlere yapacağız” diye konuştu.

GENÇLİK MERKEZLERİNDE YOK YOK

Buca Belediyesi’nin ilçede öğrenim gören üniversitelilerin kullanımına açık gençlik merkezlerinde, öğrenciler neredeyse tüm ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabiliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesi karşısındaki Tarık Akan Gençlik Merkezi bünyesinde, kütüphane, bilgisayar odası, kurs odaları, atölyeler, sinema salonları, fitness salonu, bowling salonu, oyun salonu, çamaşırhane, kafeterya, amfi tiyatro, mimarlık ve mühendislik bölümü öğrencileri için çalışma alanları bulunuyor. Sinema dışındaki hizmetlerden 18-29 yaş aralığındaki üniversiteli gençler merkeze üye olarak yararlanırken, sinemalar tüm Bucalıların kullanımına açık olarak hizmet veriyor. DEÜ Eğitim Fakültesi karşısındaki Işılay Saygın Gençlik Merkezi’nde de kütüphane ve çalışma alanları, çamaşırhane, kafeterya, satranç üniteleri yer alıyor.

4 ÇEŞİT YEMEK 45 LİRA

Uğur Mumcu Caddesi’ndeki Buca Belediye Lokantası’nda ise dört çeşit yemek  tüm vatandaşlara 45 liraya sunuluyor. Öğrencilerin sağlıklı öğünlere uygun fiyatla ulaşabilmesi amacıyla oluşturulan öğünlerde, et ve sebze yemeklerinin yanı sıra tatlı ve salatalar da yer alıyor.

HABER İLANDIR…

Exit mobile version