İzmir HaberleriYerel Haberler

Başkan İduğ’un gurur meclisi

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, görev süresi içindeki son meclis toplantısında dikkat çekici mesajlar verdi. Bornova Belediye Meclisi’nde grubu bulan tüm partiler ile 5 yıl boyunca uyum içinde bir çalıştıklarını ifade etti. Bornova’yı büyütme adına Asfalt Üretim Tesisi’nden Kapalı Yüzme Havuzu’na, Çocuk Oyun Aktivite Merkezleriden Taziye Evlerine önemli yatırım ve çalışmalar imza atan Başkan İduğ, “Bornova’ya 5 yıl boyunca hizmet etmiş olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 2019 yılında seçildiği Bornova Belediye Başkanlığı görevindeki son meclis toplantısında önemli mesajlar verdi. Başkan İduğ, 5 yıllık görev süresi içinde hayatını yitiren eski Bornova Belediye Başkanları Naşit Kılıç ve Dr. Süleyman Sırrı Aydoğan’ı anarak sözlerine başladı. Dr. Süleyman Sırrı Aydoğan’ın yaşamından kesitler sunan film meclis salonunda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

5 yıllık görev süreleri boyunca Bornova’yı büyütme yolunda uyumlu bir çalışma ortaya koyduklarını belirten Başkan İduğ, tüm meclis üyeleri, bürokratlar ve muhtarlara verdikleri destekler için teşekkür ederek, “1 Nisan’dan itibaren Kemalpaşa’daki kendi işyerimde çalışmalarıma devam edeceğim ama yine siyasetin içinde kalacağım. Hakkınızı helal edin, benden yana da haklarım helal olsun. Hepinize teşekkür ederim” diye konuştu. Başkan İduğ, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde tüm partilere ve adaylara başarılar da diledi.

Grup başkan vekilleri de konuştu

CHP Grup Başkan Vekili Bahar Gürsul, çok önemli hizmetler veren Bornova Belediye Meclisi’nin üyesi olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söylerken, AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan da 5 yıl boyunca birlikte çalıştığı tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Taştan, 2019-2024 yılları arasında görev yapan 8 meclis üyesinin yeni dönemde de aday olduğunu hatırlatarak, “Yeniden aday olan meclis üyelerinin Bornova Belediyesi’nin hafızası olarak görev yapacaklarını bilmek sevindirici” dedi. Bağımsız Meclis Üyesi Kemal Sevinç de dolu dolu bir 5 yıl geçirdiklerini belirterek, “Bu süre içinde yaşanan salgın ve depremler olmak üzere tüm olumsuzlara rağmen başarılı işlere imza atıldı. Bornova’nın temel sorunlarıyla ilgili önemli yatırım ve hizmetler hayata geçirildi” dedi.

Zerrin Gençtürk unutulmadı

Mecliste, başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere Bornova Belediyesi’nde uzun yıllar önemli görevlerde bulunup, 2021 yılında hayatını kaybeden Şehir Plancısı Zerrin Gençtürk’ün isminin Çamdibi’nde bulunan kültür merkezine verilmesi kararlaştırıldı. Hukuk, Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi ile Çevre ve Sağlık komisyonlarında görüşüldükten sonra mecliste oybirliği ile kabul edilen karara göre kültür merkezinde yer alan kütüphaneye de “Şehircilik Kütüphanesi” ismi verildi.

Dramalılar Köşkü’nde yemek

Meclis toplantısının ardından meclis üyeleri ve belediye bürokratları için Dramalılar Köşkü’nde düzenlenen yemeğe geçildi. Başkan İduğ, kürsüye çıkarak, “5 yıl boyunca hep biz konuştuk. Şimdi sıra bürokratlarda” diyerek 5 yıllık çalışmalarını değerlendirmek üzere mikrofonu başkan yardımcıları ve birim müdürlerine verdi. Söz alan bürokratlar, hem İzmir, hem Türkiye hem de dünya çapındadaki olumsuzluklara rağmen 5 yıllık çalışma sürelerinin yoğun bir çalışma temposu içinde, başarıyla geçtiğini belirtti. Meclis üyelerinin de düşüncelerini dile getirdiği yemeğin ardından müdürler ve meclis üyeleri Dramalılar Köşkü’nün bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

5 yılda neler yapıldı

Mustafa İduğ’un başkanlığı döneminde Asfalt Üretim Tesisi, Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Özkanlar Pazaryeri, Naldöken Kapalı Pazaryeri gibi dev yatırımları hayata geçiren Bornova Belediyesi, Kampüs Bornova Projesi kapsamında satın aldığı binada Bornova İletişim Merkezi’ni kurdu, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni STK Yerleşkesi’ne dönüştürdü. Başta Yusuf Tırpancı Sahası ve Bornova Stadı olmak üzere tüm spor tesislerini yeniledi. Tarihi Bornova Çarşısı içindeki kız yurdu binasını bitirdi, Bornova’nın merkezinde satın aldığı 7 kattlı binayı da yine kız yurduna dönüştürmek üzere yaptığı çalışmalarda sona geldi. Tüm bu yatırımlara ek olarak çok sayıda Çocuk Oyun Aktivite Merkezi ve Taziye Evi yaparken, 4 yeni spor salonu açtı. Bornova Belediyesi, İzmir ve Kahramaraş merkezli depremler ile pandemi döneminde yaptığı çalışmalar ve yardımlarla da fark yarattı.

Haber ilandır.