Başkan Kılıç, Buca’nın en prestijli projesinin temelini attı

Didar DEMİRCİ

Buca Belediyesi, ilçenin ‘en prestijli projesi’ olarak adlandırdığı Sporium Spor Kompleksi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Yıldız Mahallesi’nde 3702 metrekarelik alanda inşa edilecek olan spor kompleksinin temel atma törenine; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Yıldız Mahalle Muhtarı Hüseyin Bayer ve Bucalılar katılım sağladı. Öte yandan törene Milli Jimnastikçi Ferhat Arıcan da katıldı.

Törende minik sporcular, jimnastik ve tekvando gösterileri sergilediler.

Törende konuşan CHP’li Akın, “CHP’li belediyeler büyük engellemelerle, zor şartlarda büyük işler yapıyor. Marka olmayı becermiştir belediyelerimiz. Belediyelerimizin sayılarını artıracağız” mesajını verdi.

Erhan Kılıç Buca’da ne yaptı?

Temel atma töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca’ya kazandırdıkları projelere değindi. Başkan Kılıç, şu şekilde konuştu:

“İnsanların mutlu huzurlu olabileceği bir kent hayaliyle yola çıktık. bir pandemi süreci yaşadık. Bu süreçte nasıl sosyal politikalar oluşturabileceğimizi deneyimlediğimiz bir süreç oldu. Bir çok konuda yol haritası çizmiş olduk. Ardından deprem, sel felaketleri ile arama kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu gördük ve tüm Türkiye’deki en donanımlı arama kurtarma birimlerinden biri olan Buca Kut’u kurduk. Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok iyi çalıştılar ve devlet nişanı aldılar. Onları uluslararası çapta bir arama kurtarma ekibi haline getireceğiz. Bunun dışında benim en çok gurur duyduğum projelerden biri de Buca Bilim Sanat Merkezi oldu. Buca’nın en başarılı ve bir potansiyeli olabilecek gençlerine akademik eğitimler vereceğiz dedik. Bu Buca Bilim Sanat Merkezi son iki yıldır katıldığı bütün yarışmalarda ya altın madalya ya ikincilik ya üçüncülük yapılıyor. Teknofest’e iki altın madalya aldık. Cumhurbaşkanımız ve Aziz Sancar takdim etti bu madalyaları. Sudaki ağır metalleri ölçen sensörü bu arkadaşlarımız keşfetti. Bu gençlerimiz çok daha iyi üretebilecekleri, sanatta bilimde daha iyi gidebilecekleri bir merkez planlıyoruz. Onun da yakında temel atma törenini yapacağız.

Aslında bu 4,5 yıllık döneme çok şey sığdırmışız. İmkansızlıklar içinde… İller Bankası paylarımız o kadar düştü ki geçen yıl gelen gelirimiz bu yılkinden daha fazlaydı. Buna rağmen İzmir’in en iyi belediyelerinden biri haline geldik. Bu aşamada Buca’nın en büyük sorunlarından biri olan Cezaevi vardı. Onu da siyaset üstü bir çabayla kaldırdık. Bizim için en önemlisi Buca Cezaevi’nin tam ortasından geçen Adnan Kahveci caddesiydi. O yol da geçtiğimiz aylarda hizmete açıldı. Buca trafiği yüzde 30 oranında rahatladı. Buca’yı baştan başa Berlin duvarı gibi ayıran demiryolu hattını da kiraladık. Şimdi oraya harika bir proje geliyor. Onu da 3-4 ay içinde Bucalıların hizmetine sunacağız.

Bunun dışında Buca Stadı’nın odluğu bölgeyi çok yakın zamanda bir meydan haline getireceğiz.

Ayrıca siyasi partiler kongrelerini düğün salonlarında yapıyordu. Bunun için de 700 kişilik bir konferans salonumuz yolda onu da Buca’ya kazandıracağız.

Yine 1500 öğrencinin faydalanabileceği proje hayata geçecek.

Yine bu bölgeye de gelecek olan taziye evlerimiz de hizmete girecek.

Buca’nın en güzel tematik parklarından birini yapacağız. 5 bin metrekarelik alanda. O da ağustos sonu gibi açılışını yapacağız.

Tarım konusunda da projelerimiz var. Hasıllarımızla süt hayvanlarında verim artı.

Bunun dışında yaptığımız sosyal yardımları saymıyorum. Halkımıza hesap verecek ve halkının gurur duyacağı bir noktadadır.

En önemlilerinden biri projelerimizden Buca’ya yaptığımız planlar. Çaldıran Mahalle’miz çarpık yapılaşmayla ve depreme dayanıklı olmayan evleriyle Buca’ya yakışmayan durumdaydı. Buranın planlarını bitirdik. Yüzde 100 memnuniyetler, hiçbir vatandaşın zarar görmeyeceği şekilde yakında dönüşüm başlayacak. Onun dışında kadastrosu geçmiş parsellerin dahil planlarını bitirdik. Büyükşehir Meclisi’ne sunduk.

Ufuk Mahallesi planlarını da yaptık. Bunu da Büyükşehir Meclisine sunduk.

Bu planlar hayal edemeyeceğiniz bir kent haline getirecek Buca’yı. Çok harika planlar oldu. İlk planların ben 5-6 yıl içinde dönüşeceğini düşünüyorum. Buca’mız yaşanabilir bir yer olacak.

Buca’da toplam 40’a yakın yeni otopark alanları yarattık.

Bunun dışında asfalt şantiyesi kurduk.

Yine Buca Belediyesi’nin temizlik park bahçeler birimlerini tek bir şantiyeye topluyoruz. Onun da açılışını yakında yapacağız.”

Sporium Spor Kompleksi ne zaman açılacak?

Sporium’la ilgili de konuşan Başkan Kılıç, “Yüzme havuzu Buca’da var. Ama o çok yetersiz. Talep fazla olduğu için bir havuz daha yapalım dedik. Bu proje ortaya çıktı. Ciddi bir kompleks olacak. Seçim yasaklarından dolayı gecikmiş olduk. Ekim sonu gibi buranın açılışını yaparız diye düşünüyorum. Buca’mızı daha güzel bir noktaya getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Sporium Spor Kompleksi’nde neler var?

Buca Belediyesi tarafından temeli atılan Sporium Spor Kompleksi’nin inşasının tamamlanmasının ardından şu özelliklere sahip olacak:

“Üç kattan oluşacak kompleks, 1718 metrekare oturma alanı ile toplamda 3702 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Kompleksin zemin katında yönetim birimleri, giriş ve bekleme alanı, yarı olimpik yüzme havuzu, izleme tribünleri, hazırlık mahalleri ve atlama platformları yer alacak. Tesisin birinci katına çıkıldığında, 525 metrekareye yayılmış bir sergi alanı Bucalıları karşılayacak. Bu alan tüm bina ile iletişimini sürdüren, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir fuaye alanı olarak da kullanılabilecek. Üst katta ise birçok aktivite için özel olarak tasarlanmış hobi atölyeleri, spor atölyeleri ve çeşitli kurslar için ayrılmış bölümler bulunacak. Bu katta basketbol, voleybol ve tenis sahası olarak ayrılmış 575 metrekarelik bir açık alan da bulunacak.  Aynı zamanda burada yoga, pilates gibi toplu spor etkinlikleri de yapılabilecek. Ayrıca bu katta yapılacak kafeterya ile sporseverlerin spordan sonra dinlenmelerine olanak sağlanırken, ebeveynlerin spor yapan çocuklarını rahatça bekleyebilecekleri bir dinlenme alanı da yaratılmış olacak.”

Exit mobile version