Ege HaberleriEğitimGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Başkan Soyer’den üniversiteye İZBAN ile ‘Demir Ağ’ hizmeti

Başkan Soyer’den üniversiteye ‘Demir Ağ’ hizmeti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez üniversite kapısına istasyon kuruyor.

Başkan Soyer’den üniversiteye ‘Demir Ağ’ hizmeti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den üniversitelileri sevindirecek açıklama. Soyer, İzmir’in ‘Demir Ağ’ hizmetini yaygınlaştırıyor. Şehirlerarası hizmet veren İZBAN’a 2 yeni durak müjdesi. Şirinyer ile Kemer istasyonu arasındaki Konak Lale Mahallesi ve Katip Çelebi Üniversitesi yakınında çalışmalar başladı.

Demir Ağ hizmeti
Demir Ağ hizmeti

Üniversitenin ulaşım sorununa çözüm

İZBAN’a eklenecek yeni  istasyonun Katip Çelebi Üniversitesi’nden geçmesi büyük kolaylık olacak. Yıllardır ulaşım sorunu yaşayan öğrencilere umut olacak proje için çalışmalar başladı. Bu sayede yapılacak iki istasyonla birlikte 41 olan durak sayısı 43’e çıkmış olacak. İzmirlilere rahat, güvenli ve hızlı ulaşım hizmeti sunuluyor.

Kasım ayında hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö Sistemleri Şube Müdürü Gülay Uysal Kasım ayını işaret ederek, “Kemer ile Şirinyer istasyonu arasında yer alacak Lale Mahallesi İstasyonu Gürçeşme ve Lale mahallelerine hizmet verecek. İkinci istasyonumuz da Katip Çelebi. Üniversite ve Balatçık bölgesine hizmet verecek bir istasyon. Bu talepler hem muhtarlarımız hem de vatandaşlarımızdan geldi. Yapımına karar verildi. 2024 yılının Kasım ayında tamamlanması planlanıyor” dedi.