Başkan Yiğit, 19 Mayıs’ta: “Aydınlık günler çok yakındır.” 

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, 19 Mayıs kutlamalarında gençlerle birlikte mücadele ederek aydınlık günlere ulaşılacağını vurguladı ve Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesinin önemine dikkat çekti. Kutlamalar, konserler, çelenk töreni ve minik basketbol takımlarının dostluk maçı ile coşkulu bir şekilde devam etti.

Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Balçova’da coşkulu bir konserle kutlandı. Hergele Grubu’nun Adalet ve Demokrasi Parkı’nda verdiği konser sonunda konuşan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, ‘Gençlerle birlikte mücadele edersek aydınlık günler çok yakındır” dedi. Gençlerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, Türk bayraklarıyla katıldığı konsere eşi Ayşegül Yiğit ile birlikte katılan Onur Yiğit, “Bugün çok özel bir gün. Bağımsızlık mücadelesinin kurtuluş meşalesinin yandığı gün.Bu meşaleyi Büyük Atatürk yaktı. Ruhu şad olsun. Saygıyla önünde eğiliyorum. 1918’de düşman kuvvetleri geldiğinde bir cümle kurdu: “Geldikleri gibi giderler.” Ve sözünde durdu, geldikleri gibi gittiler ve arkalarına bile bakamadılar. Bu çok kolay olmadı. Ülkemiz dünya savaşından sonra bitap düşmüş haldeydi. Anadolu insanı yorgundu. Onları ateşleyecek bir güce ihtiyaçları vardı. O da Atatürk’tü. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastı. Büyük direniş için o gün orada o ateşi yaktı. Bu durum bize örnek olmalı. Aynı duruşla, aynı inanışla, aynı cesaretle çalışırsak çabalarsak bugün kırmızılaşan haritayla birlikte, genç başkanlarla birlikte ama en çok da sizlerle birlikte, gençlerle birlikte mücadele edersek aydınlık günler çok yakındır. Yaşasın gençler, yaşasın Balçova, yaşasın Türkiye” diye konuştu. Yiğit konuşmasının sonunda Hergele Grubu’na çiçek vererek teşekkür etti. 

ÇELENK SUNULDU 

Balçova’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreni ve ardından Ekonomi Üniversitesi amfi tiyatroda düzenlenen törenle devam etti. Ayrıca kutlamalar kapsamında Balçova ve Narlıdere minik basketbol takımlarının dostluk maçı gerçekleşti. Başlama öncesi hava atışını Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ve Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ile birlikte yaptı. 

Exit mobile version