Başkent Ankara’da yaşayanlara kötü haber! 24.810 TL’ye çıktı: Görünce şaşırmayın

Ankara’da yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde, servis ücretlerinde yapılan zamlar veliler üzerinde şok etkisi yaratırken 2024-2025 eğitim dönemi için açıklanan yeni servis tarifeleri, ortalama yüzde 40 oranında bir artış gösterdiği bildirildi.  Yeni tarifelere göre, 3 kilometreye kadar olan mesafeler için veliler yıllık 16.745 TL ödeyeceği ifade edilerek bu miktar, 3-6 kilometrelik mesafelerde 18.450 TL, 6-10 kilometrelik mesafelerde ise 21.320 TL olarak belirlendiği paylaşıldı. Ayrıca en büyük artış ise 10-15 kilometrelik mesafelerde yaşanacağı bildirilerek bu mesafelerdeki yıllık ücret 24.810 TL olduğu aktarıldı.

UZUN MESAFE İÇİN EK ÜCRET

15 kilometreyi aşan mesafelerde ise her kilometre başına ek 550 TL ücret alınacağı vurgulandı ve ek ücretler, özellikle uzun mesafelerdeki ulaşım masraflarını artırarak, ailelerin bütçelerinde ek bir yük getireceği paylaşıldı. Tüm bunlarla beraber servis ücretlerinde yaşanan bu keskin artışın arkasında, akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş ve araç bakım maliyetlerindeki artışlar yattığı bildirilerek servis firmaları, bu artışları maliyet dengesini sağlamak adına zorunlu bir adım olarak değerlendirildiği aktarıldı.

VELİLERE UZMANLARDAN UYARI

Yeni servis ücretlerinin açıklanmasıyla birlikte, velilerin çocuklarının okul ulaşımı için bütçelerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiği ve ailelerin, bütçelerini dikkatlice planlamaları ve bu yeni mali yükü karşılayacak şekilde düzenlemeler yapmaları gerektiği paylaşıldı.

Exit mobile version