Editörün SeçtikleriEkonomi

Başvurana 6.500 TL yardım parası veriliyor! İşte ödeme koşulları

Türkiye’de ekonomik zorluklarla mücadele eden aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Programı, nakdi yardım sağlayarak ailelerin yüzünü güldürmeye devam ederken ödemelerin belirlenen banka hesaplarına veya PTT üzerinden alınabileceği de aktarıldı.

Bu doğrultuda Haziran ayı itibarıyla belirlenen ortalama destek miktarının 6.505 TL olduğu  ifade edilerek bu destek, ailelerin ekonomik yükünü hafifletmekte ve yaşam standartlarını iyileştirmek amacında olduğu da ifade edildi.

6 AYDA BİR YÜKSELECEK

Konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek miktarlarını memur maaş katsayısına paralel olarak güncellediği belirtilerek altı aylık periyotlar halinde yapılan bu güncellemelerle, destek miktarları ekonomik koşullara uygun bir şekilde artırıldığı ve Temmuz ayında yapılacak olan bir sonraki güncellemeyle, destek miktarlarında bir artış beklendiği aktarıldı.

15 – 20’Sİ ARASINDA ÖDENECEK

SED Programı’ndan yararlanmak isteyen aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uygun olması gerektiği belirtilerek Sosyal yardım ödemeleri, her ayın 15 ile 20’si arasında gerçekleştirileceği ve bu süre zarfında, hak sahibi ailelerin hesaplarına destek miktarları yatırılacağı ifade edildi. Ayrıca başvuru süreci ise oldukça kolay ve erişilebileceği ve vatandaşlar, e-Devlet platformu üzerinden başvurularını rahatlıkla yapabilecekleri aktarıldı.