Başvurana Hibe Desteği! Son tarih 31 Aralık

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN), “Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı” ilanı verdi. Verilen ilana göre, Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, katma değerli ürünlerin, yenilikçi uygulamaların ve örgütlenmenin yaygınlaştırılması, kırsal turizme yönelik destinasyonların oluşturulması için üretilecek projelere hibe desteği sağlanacak. Desteğe son başvuru tarihi 31 Aralık olarak açıklandı.

T.C. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, 2020 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında, “Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı” ilanında bulundu. Program hakkında açıklamalarda bulunan ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, 2010 yılından beri bölge illerinin kalkınması için çeşitli hibe destekleri verdiklerini, 10 yıldır verilen desteklerin cari fiyatlarla 300 milyon lirayı aştığını, bölgedeki toplam yatırım tutarının ise 550 milyon lirayı bulduğunu açıkladı. Kilci tarafından yapılan açıklamalarda, programda birkaç önceliklerinin olduğu ifade edildi.

Hibe desteğinde öncelikler var

Kilci açıklamalarında, “Bunların başında, özellikle kırsal alanda tarım ve hayvancılık odaklı kadın örgütlenmesinin artırılması, kooperatifleşmenin desteklenerek kurumsal yapılara kavuşturulması geliyor. Ata tohumlarının geliştirilmesini de önemsiyoruz. Ülkemizde binlerce yerel ata tohumu var. Bunların tekrar ortaya çıkarılması ve kaybedilmemesi, bunlar için gerekli pazarlama ağlarının kurulması, üretim, paketleme ve çiftçiyle buluşturma ağlarının kurulması bir diğer önceliğimiz.” Dedi.

KAYS üzerinden proje başvuruları için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 saat 23:50 olarak belirlenmiştir. Proje başvuru taahhütnamelerinin Ajansa teslim edilmesi için son tarih ise 07 Ocak 2021 17.00 olarak bildirildi.

Exit mobile version