Başvuranın 12 ay boyunca hesabına 650 TL yatacak: Duyuru yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 boyunca Aile Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılacağı duyurusunun ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek programı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ödeme miktarlarını duyurdu. Aylık 450, 550 ve 650 olmak üzere 3 farklı ödeme biçimiyle 12 ay boyunca hesaplara yatırılacağı açıklandı. Peki Aile Destek Paketi’ne nasıl başvurulabilir? İşte detaylar

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bakan Yanık’ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre; Türkiye Aile Destek Programına şartları sağlayan emekliler ve çalışanlar da başvurabilecek.

ÇALIŞANLAR

Genel şartları taşıyan ve hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3’te birinden az olması koşuluyla özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkarlar ve diğer bağımsız çalışanlar Aile Destek Paketi’nden faydalanabilecek.

EMEKLİLER

Genel şartları taşıyan ve hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3’te birinden az olması koşuluyla SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı emeklileri ile SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul ve yetimleri de Aile Destek Paketi’nden faydalanabilecek.

Ödemelerin Cuma günü başlayacağını belirten Bakan Derya Yanık, yaptığı açıklamada “Ayrıca Temmuz’da başvuru yapan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca hak sahipliklerinin onaylanması halinde, bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklardır.” ifadelerine yer verdi.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Ödemeler 3 farklı segmentte aylık 450, 550 ve 600 TL olmak üzere verilecek. Aile Destek Programı kapsamındaki destekler 12 ay boyunca sürekli olarak yapılacak. Program kapsamında verilecek desteklerle yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek sağlanacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Türkiye Aile Destek Programı’na başvurular e-Devlet sistemi üzerinden alınıyor. Programa başvurmak isteyen kişilerin e-Devlet’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işlemleri arasında yer alan Aile Destek Programı’nı erişmeleri gerekiyor. e-Devlet’i kullanmayan vatandaşlar ise Aile Destek Programı başvurusunu Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları üzerinden yapabilecek

AİLE DESTEK PROGRAMI İLE NE AMAÇLANIYOR?

Türkiye Aile Destek Programından yoksul olan veya başkaca dezavantajları bulunan kişiler faydalanacak. Ekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlar başkaca bir dezavantaja gerek kalmaksızın Aile Destek Programı ile desteklenecek

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
Etiketler

Exit mobile version