Başvurmayan kadınlar pişman olur, 20 ay asgari ücret kadar destek verilecek: e-Devlet Kapısı’ndan başvuru yapılacak!

Türkiye’de yaşayan kadınları ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, 20 ay boyunca net asgari ücretin tutarına kadar destek verilecek. Söz konusu destek için başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilecek.

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP) kapsamında destek başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden başladı. Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nden uygulama illerinde faaliyet gösteren, ilk önce kayıt yaptıran ve gerekli şartları taşıyan proje uygulama süresince ortalama 4.000 kadın işverene 20 ay süreyle her ay net asgâri ücret tutarına kadar hibe desteği verilecek.

Projenin amaçları;

Kadın işverenleri teşvik etmek,
Kadınların işgücüne katılımını ve çalışan kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek,
Kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirerek yeni iş olanaklarının yaratılması yoluyla kadınların işgücüne katılımlarını artırmayı, amaçlamaktadır.
Hibe desteği ile kadın girişimciliğinin ve kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.

Destek sağlanacak iller açıklandı

İstanbul, Ankara, Aydın, Denizli, Samsun, Şanlıurfa, Kahramanmaraş

İşçinin işe girişi ne zaman yapılmalıdır?

İstihdam edilen kadın işçi Proje Başvuru Çağrısının yayınladığı 21.02.2022 tarihinden sonra işe alınmış olmalı ve ön başvuru yapılmadan önce bu işçinin işe giriş bildirgesi verilmiş olmalıdır. Yani işveren projeye başvuru yapmadan önce işçi işe başlamış olmalıdır.

İşverenler için son kuruluş tarihi var mıdır?

İşverenin işletmesini 05.03.2012’den sonra kurmuş olması yeterlidir.

Exit mobile version