Başvuru parası ödememiş olanlar dikkat: KPSS ücretini belediye karşılıyor!

Devlet kadrolarında işe girmek isteyen vatandaşlar bu sene düzenlenen KPSS sınavlarına katılmak istiyor. Ancak KPSS ücretleri bir çok kişinin ekonomik olarak zorlanmasına neden olmuştu. Son olarak bir belediye 2022 KPSS ücretlerini karşılayacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2022 KPSS’ye girecek sosyal destek alan vatandaşların sınav ücretlerini karşılayacaklarını duyurdu.

Bu kapsamda açıklamada bulunan Yavaş, “2022 KPSS’ye girecek sosyal destek alan vatandaşlarımız sınav haklarından mahrum kalmasın diye geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da KPSS başvuru ücretlerinizi karşılıyoruz. Önbaşvurunuzu https://forms.ankara.bel.tr/kpss2022 adresinden yapabilirsiniz. Güzel bir gelecek için yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başvurular nereye yapılacak?

KPSS sınav ücretinin karşılanması için başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 1 Haziran 2022 saat 17.00’ye kadar ‘https://forms.ankara.bel.tr/kpss2022′ adresi üzerinden form doldurarak başvuruda bulunabilecek.
KPSS sınav ücretleri ne kadar?

2022 yılında Genel Kültür-Genel Yetenek- Eğitim Bilimleri- Alan Bilgisi ve ÖABT alanlarından sınava girecek adaylar her bir oturum için 115 TL ödemek zorunda kalıyor.

Exit mobile version