Başvuru yapan vatandaşın yıllık 4 bin 200 lira parası cebine kalacak!

Türkiye’de vatandaşlar faturalarının düşürmenin yollarını arıyorlar. Oysa elektrik dağıtım şirketinin internet sayfasında bulunan başvuru evraklarını doldurarak yıllık 4 bin 200 lira tasarruf edebilecekler.

Pandemi döneminde tasarruf etmenin yollarını arayanlar için önemli açıklamalar yapıldı. Posta’nın haberine göre, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ tarafından yapılan açıklamalara göre, elektriğin güneşten elde edilmesi durumunda yıllık 4 bin 200 TL tasarruf edilebilir.

Demirdağ açıklamalarında, “Marmara Bölgesi’nde yer alan bir yapıdan ilerlersek; 100 metrekarelik bir eve 5 kWp’lik bir sistem kurduğumuzda yıllık 4.200 TL tasarruf sağlanır. Enerji üretimi müsaadeleri elektrik dağıtım şirketleri veya OSB’lerden temin edilebilir. 10 kW ve altındaki sistemlerde izinlerle ilgili bürokrasi oldukça kolaylaştırıldı. Eğer şebekeden bağımsız sistemler tesis edilecekse bu izinlere dahi gerek duyulmuyor.” İfadelerini kullandı.

Evrakları dağıtım şirketine göndermek yeterli

Güneş enerjisi santrali kurmak isteyenler için bilgilendirmelerde bulunan Demirdağ, “kurmak istediğiniz yerin, bağlı olduğu dağıtım şirketine başvuru yapılması gerekiyor. Bu işe başlarken, güncel elektrik faturası, çatının ölçüleri, çatının birkaç fotoğrafı ve konum (açık adres) gibi bilgiler talep ediliyor. Elektrik üretmek için sadece panel, inverter/ evirici ve bağlantı elemanları yeterli olur. Elektriği satın aldığınız dağıtım şirketinin internet sayfasında bulunan başvuru evraklarını doldurup yine dağıtım şirketine göndermeniz yeterli.” Dedi.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi farklı coğrafi konumlarda farklı enerji üretim potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Demirdağ, kurdurulan sistem için harcanan maliyetin 6 ila 10 yıl arasında kendisini amorti edeceğini sözlerine ekledi.

Exit mobile version