Ekonomi

Başvuru yapana devletten 1000 lira ödeme! Pandemi sosyal destek başvuru sonucu sorgulama

Corona virüs salgını kapsamında ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlara 1000 lira destek ödemesi yapılıyor. Bu destek ödemeleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bu destek ödemelerinden birinci ve ikinci fazda yararlananlar faydalanamayacak ve bazı şartlara haiz olmayanlara da destek verilmeyecektir. Bazı vatandaşlar başvuru yaparken bazıları da yeni başvuru yapacak. Başvurusunu daha önce gerçekleştiren vatandaşlar ise başvuru sonucu sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor.

E Devlet ile 1000 TL sosyal yardım başvurusu en çok araştırılan konular arasında yerini alıyor. Koronavirüs salgını süresince ekonomik etkileri en aza indirmek amacıyla yapılan bu uygulama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu destekler hakkında yaptığı açıklamalarında “Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız” ifadelerine yer vermişti.

BAŞVURU GÜNLERİ

Bu destek ödemelerine hafta içi T. C. Kimlik Numarasının son rakamına göre belirlenen günlerde yapıldığı gibi hafta sonu herkes başvuru yapabilecektir. T. C. Kimlik Numarasının son rakamına göre başvuru günleri ise şöyle belirlenmiştir:

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

Bunun yanı sıra 1000 lira destek ödemesi için bazı vatandaşların başvuruları kabul edilmeyecektir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlemelerine göre aşağıdaki kişiler bu destekten yararlanamayacaktır:

– Pandemi Sosyal Destek Programı faz 1 ve faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

– 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

– 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

– Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

– İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

– İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.

BAŞVURU DETAYLARI

Sosyal yardım desteği için başvuru sonucu sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Bu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Bu doğrultuda aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilir veya başvuru yaptıysanız başvuru sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

Başvuru ve sorgulama için TIKLAYIN.