EkonomiGündem

Başvurular başladı: Her aileye aylık 600 lira verilecek! İsteyen e-Devlet’ten başvuru yapabilecek

Destek ödemeleri devam ediyor. Yüz binlerce kişi para desteğinden yararlanabilecek. İhtiyaç sahibi ailelere para yardımı yapılıyor. Buna göre, e-Devlet üzerinden başvurular başladı. Dar gelirli aileler başvuru yapmaları ve başvurularının onaylanması durumunda para desteğinden yararlanabilecek.

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ödeme yapılıyor. Ödemeler aylık 450-600 TL arasında değişiyor. Ayrıca destek süresinin 12 ay olduğu vurgulandı. Yani 12 ay boyunca hak sahiplerine ödeme yapılacak.

DESTEK BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

27 Haziran’da başlayan Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor ve belirlenen son başvuru tarihi bulunmuyor. Başvurular, e-Devlet üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabiliyor.

BAŞVURUDA ARANAN ŞARTLAR NELER?

İhtiyaç sahibi herkes destekten yararlanacak. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilir.

12 AY SÜRECEK

Destek 12 ay boyunca aylık düzenli olarak verilecek.

DESTEK İÇİN GELİR DURUMU ÖNEMLİ Mİ?

Evet. Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor.

AYLIK KAÇ TL ÖDEME YAPILACAK?

Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak.