Bayındır, Aliağa, Bergama, Çeşme, Kemalpaşa, Menderes, Menemen ve İzmir’in bu ilçelerine son dakika uyarısı yapıldı: Çok kuvvetli geliyor!

İzmir Valiliği İzmir’de yaşayanlar için önemli bir duyuruda bulundu. Bugün yapılan duyuruda, Aliağa, Bayındır ,Bergama, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık ,Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği ifade edildi.

İzmir’de yaşayan vatandaşlar olumsuz hava koşullarına karşı uyarıldı. İzmir Valiliği söz konusu uyarıyı internet sayfası üzerinden paylaştı.

Yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:


Yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların,bu akşam saatlerinden itibaren İzmir’in kuzeyinde (Dikili,Bergama) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51 -80kg/m2), yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra etki alanını genişleterek İzmir’in merkez ilçeleri ile Aliağa, Bayındır ,Bergama, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık ,Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla ilçelerinde kuvvetli(21-50kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek oluşması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler:

Sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.

Başlama-Bitiş Zamanı 17.11.2022, Perşembe 21:00
Bitiş tarihi ve saati: 18.11.2022, Cuma 23:59

Yağış Şiddeti Sınıflandırması
Hafif Yağış 1-5 kg/m²
Orta Kuvvette Yağış 6-20 kg/m²
Kuvvetli Yağış 21-50 kg/m²
Çok Kuvvetli Yağış 51-75 kg/m²
Şiddetli Yağış 76-100 kg/m²
Aşırı yağış 100 kg/m² üzeri

Exit mobile version