Gündemİzmir HaberleriManşet

Bayındır Devlet Hastanesi’yle ilgili ‘mobbing’ iddiası

Birlik Sağlık-SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Bayındır Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Çiğdem Çelik’in sendika üyelerine mobbing uyguladığını iddia etti. Konuya ilişkin Birlik Sağlık Sen üyeleri ile birlikte Bayındır Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapan Genel Başkan Doğruyol, “Kanun tanımayan yöneticiler” diyerek hastane yönetimine seslendi. Doğruyol, “Sendikal ayrımcılıktan dolayı sendikamız ve üyelerimiz tarafından defaten şikayete uğrayan ve soruşturmaları devam eden İzmir Bayındır Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri müdürü Çiğdem Çelik’in son hamlesi yine kanun tanımamak oldu. Sendikamıza üye olduğu günün ertesi günü, daha önce iki ay geçici görevle gitmiş olan radyoloji teknisyeni E.A., kurumda geçici görevle gitmeyen personeller olmasına rağmen, kendisine haksız bir şekilde yeniden geçici görev çıkartılmış, üyemize, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 10’uncu maddesine göre de haksızlık edilmiştir” sözlerini kaydetti.

MOBBİNG İDDİALARI, ‘BU KADAR DA OLMAZ’ DEDİRTTİ

Üyelerin yaşadığını iddia ettikleri mobbinge açıklık getiren Doğruyol, “Üyemiz E.A. Radyoloji teknisyeni olmasından dolayı, kanun gereği kanser riskinden dolayı günlük 7 saatten fazla çalıştırmaması gerekirken, temmuz ayında kanuna aykırı bir şekilde 33 saat daha fazla çalıştırılarak yeni bir hukuksuzluğa daha imza atılmıştır. Daha önce idare tarafından baskıya uğradığı için idare hakkında şikayette bulunan hemşire E.Ç.G kurumdaki psikolojik baskıdan dolayı ikamet ettiği ilçeden bir başka ilçeye geçici görev talep etmiş ve hastaneden adeta kaçmıştır. Pek çok genç hemşiremiz varken, yine 30 yıllık hemşire M.T.’nin görev yeri değiştirilerek acile verilmesi, adeta emekliliğe zorlanması, kendisine psikolojik baskı mobbing yapılması, hastane içerisindeki hemşireye öğle arasında görev yerine git diyerek tutanak tutularak ceza verilmesi ve benzeri pek çok olay adeta “bu kadar da olmaz” dedirtmektedir” sözlerini kaydetti.

Doğruyol, “Avuç içi kadar hastanede çalışma huzurunu sağlamak yerine, aile ortamı gibi çalışılması gereken yerde sürekli huzursuzluk çıkarmak yöneticilik değildir” dedi.