Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Sandal, Özel’e ve ekibine sert çıkıştı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, partisinin belediye başkan adaylarını açıklaması sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinin kurultayda Özgür Özel'e oy vermediği için bugün aday olmadığını söyleyen Sandal, "Kemal Bey'e oy verdi diye belediye başkanlarını çizmek, yok saymak, bu partiye yapılan en kötü şeydir" dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Partinin aday listesinin açıklanmasının ardından İzmir’de listelere karşı tepki oluştu. Bu tepkilerden biri de Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dan geldi. Basın mensuplarıyla Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda bir araya gelen Sandal, “Yaklaşık 5 yıldır Bayraklı’ya hizmet ediyoruz. Bu sürede kimseyi ötekileştirmeden ilçemizde yaşayan tüm yurttaşlarımıza hizmet etmeyi asli görevimiz saydık. Bu konuda vicdanen rahatım” dedi.

Bayraklı’ya ve partiye yakışır bir başkan oldum

Belediye Başkanlığı görevi sürecinde Bayraklı’yı İzmir’in kalbi yapmak için çalıştıklarını; deprem ve pandemi gibi sorunlarda vatandaşın her türlü ihtiyacında yanlarında olduklarını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte kentin alt yapı sorunlarının çözümü için çalıştıklarını, CHP’li bir belediye başkanı olarak görev süreci boyunca gerekli duruşu sergilediklerinin altını çizen Sandal, “Herkese soruyorum, deprem bölgelerinde yaptığımız işin 10’da birini yapan başka belediye var mı? Biz bunu yaparken siyasal kimliğimizden ödün vermedik. Söz konusu partimizin kimliğiyse biz bir adım geri atmadık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu eleştirildiğinde kalktık alanı terk ettik. Vekillerimiz sustu biz konuştuk. Büyükşehirlerin çadırları kurulmayınca valilik ve güvenlik güçleriyle yine biz karşı karşıya geldik. Kimse diyemez ‘görevini yapmadı, siyasal duruşundan ödün verdi’ diye. Bu mesele Bayraklı yurttaşımızın İzmirli yurttaşımızın takdirindedir. Ben CHP’li bir belediye başkanıyım ve CHP’liyim. Bundan sonra da öyle kalacağım. Birileri bizi bunun dışına itmek isteyebilir ama inadına biz CHP’li olarak kalmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Kurultay’da verilen sözler tutulmadı

Başkan adaylarının belirleme sürecinde Kurultay’da verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını ifade eden Sandal, adaylar belirlenirken şeffaf bir süreç işlemediğini söyledi. Kendisinin Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın olmasından ve ona Kurultay’da oy vermesinden kaynaklı bugün aday gösterilmediğini belirten Sandal, yapılan anketlerde sorulan isimlerden birinin bile aday olarak gösterilmediğini söyledi. Sandal, “Neden Serdar Sandal, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bir isim, ona oy verdi. 25- 26 Kasım’da tüzük kurultayı toplanacaktı, ne oldu? Delegeyi sıfırlayacaktık. Yeni bir üye sistemi getirecektik. Üyeler eğitimden geçecekti. partinin tüm organlarını bu üyelerle yapacaktık. Haber yok. Ön seçim haberi olan var mı? Spesifik bir kaç yere heyetler gidiyor ama heyetin raporlarına uyulmuyor. Aynı heyet Manisa’ya İstanbul’a gidemiyor. Kurultay bitmiştir dendi. Bugün İzmir’de kurultay bitmediğini hepimiz gördük. Kimseye sözümüz yok bizim. O yüzden adaylık sürecini sil baştan yeniden yapacağız demişlerdi. Şu an bakıyoruz ki kurultay sürecinden önce verilen tüm sözler birebir tutuluyor” diye konuştu.

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun gerekli duruşu ve iradeyi gösteremediğini belirten Sandal, “CHP il başkanı ya da örgüt yöneticilerinin bir kaç görevi var. Bunlardan bir tanesi de partililerinin hakkını hukukunu korumaktır. Bu süreçte sayın başkan anket sonuçlarının gösterilmesi istendiğinde sayın başkan buna itiraz etmemişse, buna kayıtsız kalmışsa demek ki partililerinin hak ve hukukunun korunması noktasında üzerine düşen görevi yapmamıştır” dedi.

Tüm bunlar rağmen partisine zarar verecek hiçbir şey yapmayacağının altını çizen Sandal, “Bu partiden bireysel hırslarını partinin menfaati ve ülkenin geleceğinden öne koyanlar da bir zahmet ellerini ayaklarını çeksinler. Bir belediye başkanı olarak bu süreçte benim üzerime ne düşüyorsa onu yapacağım. Benim gönlümden de aklımdan da vicdanımdan da geçen bu kentte CHP bayrağının dalgalanmasıdır” dedi.

 

Exit mobile version