İzmir HaberleriYerel Haberler

Bayraklı Belediye Başkanı Önal ilk meclisinde 136 milyon TL borç kararı aldı

Bayraklı Belediyesi nisan ayı olağan birinci meclis toplantısı tamamlandı. Yeni dönemin ilk meclis toplantısında Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Seçimi geride bıraktık. Artık kimin hangi partiye oy verdiğinin önemi yok. Herkese hizmet etmek hepimizin görevi ve sorumluluğu" mesajını verdi. Öte yandan mecliste nakit ihtiyacı olması halinde kullanılmak üzere 136 milyon TL borçlanma kararı alındı.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Bayraklı Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısı Başkan İrfan Önal idaresinde tamamlandı. Bayraklı Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısına CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ve AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Tarkan Üzman da katıldı. Meclis açılışı öncesi yeni döneme ilişkin konuşan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Seçimi geride bıraktık. Artık ötekisi olmayan, hangi partiye oy verdiği önemi olmayan, herkese hizmet etmek hepimizin görevi ve sorumluluğu. Harcadığımız paraların kamu parası olduğunun bilinci ile bundan sonra hizmet edeceğiz. Sizlerden de beklentilerimiz meclis üyeleri olarak bakış açılarımız farklı olsa da Bayraklı’ya hizmet noktasında çalışmamız. Yeni 5 yılımız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Mecliste CHP’nin Grup Başkan Vekili Özlem Avcı, AK Parti’nin Grup Başkan Vekili Emre Demir oldu.

Meclis toplantısında gizli oylamayla, Meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, katip üyeleri, Belediye Encümenleri ve Meclis İhtisas Komisyonları üyeleri belirlendi.

Meclis Birinci Başkan Vekili İpek Kul, İkinci Başkan Vekili Sezer Cem Bozacı oldu. Bayraklı Belediyesi Divan Katibi Üyeleri ise sırasıyla: Asil Fikret Karabağ, Mert Yaşar, Sezer Cem Bozacı, Murat Rıza Çiftçiler oldu.

Bayraklı Belediyesi Encümen Üyeliğine: Alim Çankaya, İsmail Sarı, Erol Güdücü isimleri seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARINDA ÜYE DAĞILIMI TARTIŞMASI

Meclis İhtisas Komisyonlarına seçilecek üyelerin belirlenmesi öncesi AK Parti Grubu, komisyon üyelerinin sayısının temsiliyette adaleti sağlamadığını belirterek 2’ye 1 ya da 5’e 2 şeklinde parti temsiliyetinin sağlanmasının daha adaletli olacağını yönünde bir öneride bulundu. Tasarruf tedbirleri kapsamında Cumhur İttifakı meclis üyelerinin de ödenecek huzur hakkını ilk 6 aylık süre için belediyeye bırakacaklarını duyurdu. Söz konusu önergeye ilişkin Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Tasarruf tedbirleri kapsamında sadece komisyon sayılarının düşmesiyle ilgili bir şey söyledim. Komisyon üyelerinden tasarruf yapmıyoruz. Komisyon sayısını düşürüyoruz. Komisyon sayısının belirlenmesi ve buradaki üyelerin belirlenmesi meclisin takdirinde olan bir durum. Hizmet için gelmişiz. Komisyon sayımız 12. Dileyen arkadaşlar huzur hakkından vazgeçebilir” sözlerini kaydetti. Başkan Önal, daha önce de konuşulduğu gibi her komisyonda 4 üye ismin olacağının altını çizdi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ SARIOĞLU HASTANEYE KALDIRILDI

Mecliste fenalaşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Cengiz Sarıoğlu, meclis salonunda yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

İLK MECLİSTE 136 MİLYON BORÇLANMA KARARI

Bayraklı Belediyesi yeni dönemin ilk meclisinde 136 milyon TL borçlanma kararı alındı. Nakit ihtiyacının ortaya çıkması halinde kullanılacak olan 136 milyon TL kredi için meclisten oy çokluğuyla kabul edildi.

Öte yandan mecliste 2023 yılı Faaliyet Raporu da oy çokluğuyla kabul edildi. Bayraklı Belediyesi 2023 yılı Faaliyet Raporuna ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Emre Demir, “Vatandaşımız icraattan anlar. Serdar Bey icraatlarını övmek adına “Dünya çocuk ve gençlik kenti Bayraklı” dedi. Bu mottoya uygun yakışır, yaraşır bir şey yaptı mı? Hayır. Serdar Bey ya da 2023 yılındaki belediye yönetiminin çocuk ve gençler için yaptığı tek şey Bayraklı’da yaşayan genç kardeşlerimizi burada toplamak. Aziz Sancar AR-GE Merkezi vardı. Aziz Sancar ile ilgili burada kurulmadığını söylemiştik, fakat burada 4. ya da 5. katta bir oda verildi. Fakat gerçekleştirilen sıfır. Yine Nene Hatun Tesisinden bahsedilmiş. Bunu da faaliyete herhangi bir iş ve işlem yapılmışcasına yazmışlar arkadaşlarımız. Motto üzerinden devam edersek gençlere bir sosyal tesis yapılmasına dair 2019’dan bugüne dek sıfır. Bayraklı Belediyesi bu konuda sınıfta kalmıştır. Sosyal marketten faydalanan vatandaşlardan bahsettiler. 932 vatandaş faydalanmış. Sadece 5 bin metrekare parke taşı yapılmış. Bayraklı’da eşit değil, adaletli hizmetle yönetirsek doğru yönetim şeklini oluştururuz. Her mahalleye götürdüğümüz hizmeti eşit tutarsak arka sokaklar yine yalnız kalacaktır. Bu nedenle adaletli bir hizmet anlayışını benimsememiz gerekiyor. Bu faaliyet raporunda tamamlanan, layıkıyla yapılan tek bir iş var. O da muhtarlarla toplantı. Maalesef Bayraklı -mış, -miş’le yönetilmiş ve bir 5 sene daha geriye atılmıştır” sözlerini kaydetti.

BAYRAKLI BELEDİYESİ MECLİS İHTİSAS KOMİSYONU ÜYELERİ

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

MEHMET TOPBAŞ, LEMAN TUNUS, FATİH YÜCESAN, SONER AKBULUT

İMAR KOMİSYONU

SEZER CEM BOZACI, TOLGA CİRİTOĞLU, FİKRET KARABAĞ, AYDIN KOÇ

HUKUK KOMİSYONU

İPEK KUL, MUSTAFA KARAMAN, MURAT RIZA ÇİFTÇİLER, REYHAN ÖZTÜRK

ÇEVRE EKOLOJİ YENİLENEBİLİR İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KOMİSYONU

FATİH YÜCESAN, SEZER CEM BOZACI, YUSUF METİN, TUFAN AYSAN

KÜLTÜR SANAT VE TURİZM KOMİSYONU

FATMA ÇAM, EROL GÜDÜCÜ, HASAN AYDEMİR, DİLEK ÖZKAN ŞİMŞEK

DIŞ İLİŞKİLER TOPLUMSAL VE DEZAVANTAJLI BİREYLERE YÖNELİK PROJELER KOMİSYONU

ÖZGÜR İNLİ, HASAN AYDEMİR, ÖZLEM AVCI, ERDAL SEYİTLER

GIDA TARIM SAĞLIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOMİSYONU

YELİZ ŞUHA, HASAN AYDEMİR, MURAT RIZA ÇİFTÇİLER

SOSYAL YARDIM VE HİZMETLER KOMİSYONU

YUSUF METİN, HASAN AYDEMİR, FATMA AKÇAY, ERDEM ÖKSÜZ

ÇOCUK GENÇLİK EĞİTİM VE SPOR KOMİSYONU

ERDAL ASLAN, FİKRET KARABAĞ, ÖZLEM AVCI, EMRE DEMİR

DEPREM, AFET VE KENTSEL DÖNÜŞÜM KOMİSYONU

HAYDAR ÖZKAN, MUSTAFA KARAMAN, YASİN TOK, MUHAMMET ŞAHİN

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE AYRIMCILIKLA MÜCADELE KOMİSYONU

ÖZLEM AVCI, FATMA ÇAM, YELİZ ÇULHA, ALİ OSMAN ARSLAN

HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU

YASİN TOK, MERT YAŞAR, ÖZLEM AVCI, MESUT BİLGİN

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ

Mehmet Cengiz Sarıoğlu

EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ

Mehmet Cengiz Sarıoğlu

KIYI EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ

Sezer Cem Bozacı, Mert Yaşar, Fikret Karabağ