GenelGündem

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday tanıtım toplantısı için geldiği İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesi’nin de açılışı gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir için önemli mesajlar da verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ekim’de hasta kabulüne başlayan Bayraklı Şehir Hastanesini ve bağlantı yolları açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanesi ile diğer yatırımların kente, millete ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Bayraklı Şehir Hastanesi’nin mevcut kapasitesiyle İzmir’e yakışır bir eser olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Laf değil, icraat. Buranın yollarını kim yaptı diye de sorarsınız değil mi? Kimin yapması lazım? Büyükşehir Belediyesi’nin yapması lazım. Peki Büyükşehir Belediyesi buranın altyapı olarak yollarını yaptı mı? Hayır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız devreye girdi. İlk etabı hallettik ama yetmez. İnşallah şimdi buranın yollarıyla alakalı ikinci etabını da yine Ulaştırma Bakanlığımız en güzel şekliyle yapacak ve hastanemize ulaşım daha da kolaylaşacak. Çünkü hastane yapınca ulaşım şart. Hastanemize hızlı, emniyetli ve konforlu bir erişim için inşa ettiğimiz 4 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunu ve kavşağını da bugün hizmete açıyoruz” dedi.

BU YATIRIMLAR BİZİM HİZMET SİYASETİMİZİN NİŞANESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bünyesinde 6 ayrı hastaneyi barındıran bu muhteşem yatırım bizim eser ve hizmet siyasetimizin önemli bir nişanesidir. Şimdi seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerle birlikte ben inanıyorum ki güzel İzmir’imizin güzel insanları burada Hamza Dağ kardeşimizi Büyükşehir’in başına getirecek ve böylece altyapı noktasında da İzmir’imizin çileleri sona erecek. Manisa-İzmir arasında Sabuncubeli Tüneli’ni yaptık. Konak Tüneli’ni biz yaptık. Bundan sonraki dönemde gerek merkezi yönetim olarak biz, gerekse Büyükşehir Belediyemiz olarak ele ele vereceğiz ve bütün altyapı sorunlarını ortadan kaldıracağız. Bunun için 31 Mart’a kadar yoğun bir şekilde çalışmaya var mıyız, hazır mıyız?” dedi. Verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerinin altını çizen Erdoğan, “Şu projenin ülkenin ortak değerlerinin, milletin sembol isimlerinin arkasına gizlenerek değerli kardeşlerim hiçbir eser ve hizmet üretmeden yıllarca şehrin sırtına yük olanlara ibret teşkil etmesini diliyoruz. Sizlere bir söz vermiştik. Demiştik ki ülkemizi eğitim, sağlık, adalet, güvenlik üzerinde yükselteceğiz. Sonra buna ulaşımdan enerjiye, spordan sosyal desteklere, pek çok başlığı ekledik. Bugün 21 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmanın bahtiyarlığı içindeyiz” diye konuştu.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuya 35 bin yeni sağlık personeli alacaklarını duyurdu.

HİZMETTE YARIŞACAĞIZ

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin eser zincirlerine eklenen son halka olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattını da etap etap hizmete alacaklarını söyledi. Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Geçtiğimiz mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi de önümüzde mahalli idareler seçimleri var. İnşallah bu seçimleri de huzur içinde hizmet yarışı şeklinde tamamlayacağız. Bölgemizde ve dünyada güç dengelerinin değiştiği siyasi ve ekonomik krizlerin, çatışmaların derinleştiği bir dönemde Türkiye’nin güven ve istikrar iklimini korumaya her zamankinden daha çok ihtiyacı bulunuyor. Geçtiğimiz 17 seçimin her biri gibi bu seçimi de ülkemizi siyasi açıdan istikrarsızlığa, ekonomik bakımdan çöküşe, sosyal yönden çatışmaya sürüklemenin vesilesi haline getirmek isteyenler elbette boş durmuyor.”

“İZMİR’İN BİZE GÜÇ VERMESİNİ İSTİYORUZ”

Kamuoyunda dedikodular ve spekülasyonlar üzerinden yürütülen kampanyalar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz tüm bu tuzakları bozarak yolumuza devam ederken hiçbir zaman asıl hedeflerimizden kopmuyor, asıl mücadelemizden taviz vermiyoruz. Her dönemde olduğu gibi bugün de bizi en iyi milletimizin anladığına inanıyorum. Verdiğimiz mücadelede bugüne kadar en büyük gücümüz milletimizin desteği olmuştur. Bundan sonra da erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla bu ülkenin 85 milyonunun duası ve desteğiyle yolumuza devam edeceğiz. Çünkü biz bu milleti tarifsiz duygularla seviyoruz. Çünkü biz bu milleti özellikle yapacağımız hizmetlerle ibadet mertebesinde görüyor ve seviyoruz. Çünkü biz medeniyetimizin ve tarihimizin son kalesi bu ülkeyi mutlaka dünyada hak ettiği yere yükseltmek istiyoruz. İzmir’in de bu kutlu mücadelede bize güç vermesini, destek vermesini, heyecan vermesini bekliyoruz. Şehir hastanemiz ve diğer sağlık birimlerimizle, İzmirli kardeşlerimizi sağlıkla, mutlulukla yaşayacakları bir hizmet altyapısına kavuşturduk” sözlerini kaydetti.