Bayraklı’da İrfan Önal coşkusu

Adaylığının açıklanmasının ardından ilk defa örgütle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, ilk işinin kentsel dönüşüm olacağını duyurdu.

HABER/ Didar DEMİRCİ- CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, partilileriyle Bayraklı Sevgi Yolu’nda bir araya geldi. Önal, Bayraklı Belediyesi mevcut Başkanı Serdar Sandal ile alana giriş yaptı. Adaylığının açıklanmasının ardından ilk defa örgütüyle bir araya gelen Önal’a CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, yeni belediye başkan adayları, partinin ilçe yöneticileri de destek verdi.

TARTIŞMAMIZI BEKLEYENLER ÇOK BEKLER

Örgütle yapılan toplantıda seslenen Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, “Bayraklı’da 2009’dan itibaren CHP bayrağını dalgandırdığı için örgüt emekçilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye’nin durumu hepinizin malumu. Buradaki başarı örgüt içindeki tartışma kültüründen gelir. Bunlar siyasetin doğasında olan şeyler. Kamuoyunda yeterince tartışmalar mevcut. Ben seçildiği günden beri partimizin bayrağını dalgalandıran, AK Parti’nin faşizan tavrına rağmen bir çok konuda daha net bir tavır sergileyen, siyasal tavrından asla taviz vermemiş bir belediye başkanıyla çalışmaktan gurur duyuyorum. İşçisine alana çıkın ve bu seçimi yeniden alın diyen İzmir’de tek bir başkan var o da Serdar Sandaldır. Sizlerle yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Kamuoyunda bir çok şey tartışılıyor. Siyaset ahde vefa üzerine kurulur. İntikam ve kişisel hırslara dayalı siyasetin ömrü kısadır. Yeniden el ele kol kola girme zamanıdır dedikçe karşılaştığımız tutumlar öyle olmadı. Bu vekalet doğrultusunda emanetin gereğini yaptık. Evet Bay Kemal’in yol arkadaşı olmaktan da gurur duyuyoruz. Ancak bunu tartışmanın ne yeri ne de zamanıdır. Gün partimize sahip çıkma günüdür. Gün yerelde iktidarı sağlama günüdür. Dolayısıyla, Bayraklı Belediye Başkan Adayımız İrfan kardeşimiz üzerinden Bayraklı örgütünü tartışmaya sürüklemek isteyenler bayraklı örgütünün dinamik bir örgüt olduğunu bilsin, Bayraklı örgütü kendisiyle hesaplaşmaya çalılanlara karşı en güzel cevabı 31 Mart’ta verecektir” mesajını verdi.

CHP’Lİ OLMAK KOLTUK SEVDASINA DÜŞMEMEKTİR

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, “Değerli dostlar bizler CHP’liyiz. Biz görev sürecimizde de yakamızdan rozetimizi çıkartmadık. Ama biz o 6 okun bize yüklediği görevi başarıyla yerine getirdik. CHP’li olmak demek makam koltuk sevdasına düşmemek demek. O yüzden koltukların bir önemi yok. Bugün bizdeydi  yarın pırıl pırıl kardeşimde olacak. Biz partimizin bayrağını Bayraklı’da dalgalandırmak için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız” sözlerini kaydetti. Sandal, Önal’ın partiye olan emeklerini sıralayarak, “Partiye emek veren genç arkadaşımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bizi birbirimize düşürüp aradan sıyrılamazsınız” dedi.

“BU ŞEHRİN HİZMETKARI OLACAĞIM”

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, “Mevkiler makamlar gelip geçicidir. Asıl olan partidir ve ondan büyük kimse yoktur” sözleriyle konuşmasına başladı. Aday olarak ilk defa örgüte seslenen Önal, “Bayraklı’ya yapacağımız daha çok hizmet var. Allah şahidim olsun, bir genç kardeşiniz olarak bu şehrin hizmetkarı olacağıma hepiniz şahit olacaksınız. Partim tarafından büyük bir sorumlulukla taçlandırıldım. Bugün burada CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı olarak durmaktan mutlu ve gururluyum. Bizler bu kente aidiz. Vakit yurdumuzun her bir karış toprağında aydınlık yarınları getirmek ve elimizi değil gövdemizi taşın altına koyma vaktidir” dedi.

İLK İŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Önal, “Bundan aylar önce Bayraklı için en iyisini yapacağımı söyleyerek bir yola çıktım ve partimizin bayrağını bu kentte tekrar dalgalandırmak benim boynumun borcudur. Bayraklının her mahallesini gezdim. Her sorunlarını ve taleplerinizi biliyorum. Eğitimden sağlıpa ulaşımdan alt yapıya kadar her alanda ilçemizi yenideb şekillendirecek ve vatandaşlarımızın refahını artıracağız. Daha güvenli ve dirençli bir bayraklı için gecemi gündüzüme katacağıma söz veriypr, göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağım” diye konuştu.

“İZMİR’İ HAM YAPMAK İSTEYENLER HAYALLERİNDE GÖRÜR”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da, “27 aday adayı arkadaşımız bayraklıda 2,5 aydır ter döküyor. Bundan sonra o 27 aday adayı arkadaşımız şimdi de İrfan Başkanla yola devam edecek. Aday adayı arkadaşlarımızın gönlünde atanmak vardı. Atanamayan arkadaşlarımızın yaşadıkları kırgınlıkları anlıyorum. Ben de 2014 ve 2019’da adaydım aynı duyguyu yaşadım. Kırılan dökülen herhangi bir arkadaşımzı kucaklamak bir araya getirmek belediye başkanının görevidir. Bundan sorna da o şekilde devam edeceğim. Bu görev sadece bana ait değil hepimize düşüyor. Bu günden itibaren daha da çok birbirimize sarılarak devam edeceğiz” açıklamalarını yaptı. Aslanoğlu, konuşmasını tamamlarken Serdar Sandal’a da övgülerini sıraladı ve “Serdar Başkan bundan sonra da yol arkadaşım olmaya devam edecek” dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın basına verdiği bir demeçte İzmir için hayaller kurduğunu ifade ettiği sözleri hatırlatan Aslanoğlu, “Neyin hayalini kurduğunu hepimiz biliyoruz. Bayraklı’da büyüyen gökdelenleri daha da büyütmek istiyorlar. Onlar hayallerinde İzmir’i ham yapmak istiyorlar. Her yıl aynı hayalleri kuruyorlar. Biz ne İzmir’i ne de Bayraklı’yı bu haramilere teslim etmeyeceğiz” sözlerini kaydetti.

Exit mobile version