Bayraklı’nın business keçileri

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ

İzmir’in Bayraklı ilçesi, bundan tam 10 yıl önce boy gösteren gökdelenlerle silüetini bambaşka bir boyuta taşımış ve bu görüntüsü nedeniyle İzmir’in Manhattan’ı olarak tanımlanmaya başlanmıştı. Tabi bu özelliğiyle İzmir iş dünyasının bir numaralı merkezi olan Bayraklı, kendisini meşhur eden gökdelenlerin gölgesinde bambaşka yaşamlara da ev sahipliği yapıyor.

Gökdelenlerin arkasında, derme çatma evinde hayata tutunmaya çalışan 70’li yaşlardaki Faide Akgül de gölgede kalan hayatlardan biri… Yaklaşık 40 yıl kadar önce Diyarbakır’ın Bismil İlçesinden İzmir’e göç eden Faide Teyze’nin keçileri de o gökdelenlerin arasında otluyor.

Business keçilerin trafik mücadelesi

Kaldırım köşelerinde biten otları tüketen, bulduğu küçük ağaçların altında dinlenen ve gökdelenlerin peyzaj bitkilerinin tadını çıkaran bu keçiler, adeta business yaşamın bir parçası gibi dursa da kentin trafiği onların oraya ait olmadığını hatırlatıyor. Keçilerini rahatça sürebileceği bir yer olmadığını belirten Faide Teyze, her yıl 1 ya da 2 tane keçisinin araba çarpması sonucu telef olduğunu söyledi. Ayrıca eskiden daha fazla keçisi olduğunu ifade eden Faide Teyze, elinde kalan 3-4 keçisini de satacağını açıkladı.

Exit mobile version