Bayram için 7 gün izolasyon uygulanacak! Vali resmen açıkladı!

Türkiye’de delta varyantı vakalarının arttığı öğrenildi. Bu kapsamda vaka sayılarında yükselişin önüne geçmek için yeni kararlar alınıyor. Son olarak Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, köye gelen herkese 7 gün izolasyon uygulanacağını bildirdi.

Türkiye genelinde Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak. Ancak iller bazında yeni tedbir kararları alınabiliyor. Bu kapsamda Çankırı Valisi Abdullah Ayaz önemli açıklamalarda bulundu. Vali Ayaz, köye gelen herkese 7 gün izolasyon uygulanacağını bildirdi.

Vali Ayaz açıklamalarında, “Ramazan öncesinde başladığımız bir yöntem vardı. Köye gelen herkese 7 gün izolasyonda bulunmaları için muhtarlık aracılığıyla tebligatta bulunuyorduk. Muhtarlıklar bu tebligatların bir örneğini vatandaşa, bir örneğini jandarmaya teslim ediyor. Jandarma da onun kontrolünü sağlıyor. Bunun çok faydasını da gördük. Ona devam edeceğiz. Salgın döneminde uzun süredir şehir girişlerinde kontrollerimiz devam ediyor. O uygulamamıza da devam edeceğiz. İl genelinde toplam yaptığımız aşı 159 bin 720. 11 bin 182 de üçüncü dozumuz var.” İfadelerini kullandı.

Sadece kurban sahiplerine izin verilecek

Kurban Bayramı dolayısıyla il genelinde 174 noktada kurban kesim alanı belirlendiğini söyleyen Ayaz, Kurban Bayramı dolayısıyla il genelinde 174 noktada kurban kesim alanı belirlendiğini ve sadece kurban sahiplerinin kesim yerlerine gitmelerine izin verileceğini bildirdi.

Delta varyantı sayıları arttı

Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ederken delta varyantının sayısı arttı. Bu kapsamda açıklamada bulunan Bakan Koca, 36 ilde 750 vakada Delta varyantı tespit edildiğini bildirdi.

Exit mobile version