Bayram kutlamalarında facia! 59 kişi hayatını kaybetti!

Her yıl düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamaları olaylı başladı. Kutlamalar esnasında çıkan arbedede 59 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 100 kişinde yaralandığı açıklandı.

Aldığımız son bilgilere göre Güney Kore’nin başkenti Seul’de binlerce kişinin katıldığı Cadılar Bayramı kutlamalarında çıkan izdiham sonucu 59 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Güney Kore’nin Ulusal İtfaiye Teşkilatı yetkililerinden Choi Cheon, Cadılar Bayramı kutlamada arka tarafta olan büyük kalabalığın dar bir sokakta öndeki kalabalığı itmeleri sonucu izdiham yaşandığını düşündüklerini belirtti.

Olayla ilgili diğer bir iddia ise, Itaewon’daki bir eğlence merkezine kimliği açıklanmayan ünlü birinin geleceğine dair söylentilerin ardından insanlar, buraya akın ederek izdihama yol açtığı belirtildi.

Yaşanan arbedede yaklaşık olarak 100 kişinin yaralandığını söyleyen Choi, yaralanan bu kişilerden 50’sinin ani kalp durması sonucu hayatlarını kaybettiklerini ifade etti.

Haberlerde, Itaewon sokaklarındaki Cadılar Bayramı kutlamalarına yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı iddia edildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Exit mobile version