EkonomiGündem

Bayram öncesi fiyatlarda rekor yükseliş: Yüzde 80 zam geldi!

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar, seyahat edecekler için de bilet fiyatlarını zirveye çıkardı. Otobüs bileti fiyatlarına yüzde 80 civarında zam gelince vatandaşlar da bayram seyahatleri için uçak ve trenlere yöneldi.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluğun olmadığını belirterek, “Beklentimizin yüzde 50’sini bulmuş durumdayız. Tatil uzatılsaydı bugün sayılar yüzde 20-30 daha fazla olabilirdi diye düşünüyorum. Çok yoğun olmamakla birlikte özellikle Ege Bölgesi, Ayvalık, Edremit, Akçay çekim alanı oldu” dedi. TCDD ise, artan yolcu talebinin karşılanması için ek seferler konulduğu ve yolcu trenlerinin yüzde 92’sinin dolduğu belirtildi. THY de 30 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında 259 ek sefer gerçekleştirileceğini açıkladı.

OTOGARLARDA YOĞUNLUK YOK

Yıldırım, “Otogarda beklenen yoğunluk yok. Beklentimizin yüzde 50’sini bulmuş durumdayız. Tatil uzatılsaydı bugün sayılar yüzde 20-30 daha fazla olabilirdi diye düşünüyorum, çünkü masraf çok, süre kısa. Bilet fiyatlarındaki artış yüzde 80’leri buldu. Bize ÖTV, köprü-otoyol indirimi yapsınlar biz de bunu vatandaşa yansıtalım. Vatandaşın satın alma gücünü aşmayalım, bize daha çok yolcu lazım, daha çok para lazım değil” açıklamasını yaptı.

THY’DEN EK SEFER AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları (THY), Ramazan Bayramı tatilini kapsayan 30 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında 259 ek sefer gerçekleştirileceğini açıkladı. Operasyonlarını yurt dışında 279, yurt içinde ise 50 şehirde sürdüren Türk Hava Yolları, 2-4 Mayıs tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı’nı da kapsayan 30 Nisan-8 Mayıs tarihleri aralığında 259 ek sefer düzenleyeceğini duyurdu.