Bayram tatilinin acı bilançosu: Aşırı hız 75 canı aramızdan aldı!

Bayram tatili boyunca trafik canavarına 75 can kurban ettik. Bakan Yerlikaya, kazaların çoğunun sorunlusunun aşırı hız olduğunu açıkladı. Emniyet kemeri takmamak ve trafik kurallarına uyulmamasının 9 günlük bilançosu 6 bin 530 kaza!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şeker Bayramı tatili boyunca yapılan trafik denetimlerinin sonuçlarını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, 9 günlük tatil süresince 26 bin 804 güvenlik personelinin görev aldığını ve 3 milyon 642 bin 538 denetim gerçekleştirildiğini belirtti. Toplamda 485 bin 710 işlem yapıldı.

Aşırı hız en büyük sorun

İşlem sayısının büyük bir kısmının aşırı hız nedeniyle yapıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, trafikteki en büyük sorunun aşırı hız olduğunu vurguladı.

Acı bilanço

Bayram tatili süresince meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 bin 810 kişinin yaralandığını açıklayan Yerlikaya, bu tablonun düşündürücü olduğunu belirtti.

Trafik kurallarına uyulması çağrısı

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Yollar bizi sevdiklerimize kavuşturmak için vardır ama ayırmak için değil” diyerek trafik kurallarına uyulması ve aşırı hız yapılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca emniyet kemeri takılması konusunda da uyarıda bulundu.

 

 

 

Exit mobile version