Bayram tatilinde Ege’de doluluk rekoru kırıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, dokuz günlük bayram tatilinin hem vatandaşa hem de turizmciye ilaç gibi geldiğini söyledi. Son dakika satışlarla hemen hemen tüm bölgede otel doluluklarının yüzde yüze ulaştığını belirten İşler, 2024’ün turizmde tüm zamanların en iyi yılı olacağına işaret etti.

Bayram dolayısıyla sezonun bir ay önce açıldığını ve dış pazarda Almanya, İngiltere ve Orta Avrupa ağırlıklı yoğun rezervasyon akışı olduğunu dile getiren İşler, Nisan ayının başı itibariyle rezervasyonlarda geçen yıla oranla yüzde 25 artış olduğunu açıkladı.

Yunan adalarına kuyruk oluştu

Yurt içi turizmin yanı sıra kapıda vize uygulamasıyla Yunan adalarına da yoğun ilgi olduğunu belirten İşler, “Özellikle Çeşme’de vize kuyrukları oluştu” dedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler

2024 turizminde rekor bekleniyor

Ramazan Bayramı ile birlikte sezonun erken açılmasının avantajlarını da vurgulayan İşler, “Sezonu erken açmanın avantajıyla hem Türk ekonomisinin çarkları yağlanmış oldu hem de turizm sektöründeki istihdam bir ay önce başladı. Artık şu anda 2024’ün rezervasyonlarının yoğunlaştığı bir dış pazar akışkanlığını görüyoruz. Geçen yıla oranla da şu anda yüzde 25 artış var. Özellikle ön tarafa çıkan pazarlarda başta Almanya olmak üzere İngiltere çok güzel bir ilerleme kaydediyor ve sürpriz yaratıyor. Orta Avrupa’dan özellikle çok fazla bir talep geliyor. Öyle sanıyorum ki 2024 yılı turizmdeki tüm zamanların en iyi yılı olacak” diye konuştu.

 

 

 

Exit mobile version