GündemKültür Sanat

Bayram tatilinde izleyebileceğiniz mini diziler..

Yaklaşık dokuz gün sürecek olan bayram tatilinde tatil beldelerine gitmeyi tercih etmediyseniz ve vakit geçirecek diziler arıyorsanız bu içerik tam size göre.. Etkili hikayesiyle sizi içine çekecek olan mini dizileri tatil boyunca izleyebilirsiniz.

The Spy

Karantina günlerinde keşfettiğim dizilerden biri The Spy. Dizi İsrail istihbarat teşkilatının, ülkede hala efsane olarak görülen ajanı Eli Cohen’i konu alıyor. Suriye’ye yollanmak üzere ajan olarak seçilen Eli Cohen, kendini uzun yıllar sürecek tehlikeli bir görevin içinde buluyor. Dönem ve aksiyon dizilerini beğeniyorsanız The Spy’a şans vermenizi tavsiye ederim. 6 bölümlük hikayesiyle sizi içine alacak ve tadı damağınızda kalacak diyebilirim.

Messiah

Sansasyon yaratmayı başarmış aynı zamanda büyük ilgi gören dizilerden biri “Messiah.” Duymayan kalmamıştır ancak hala izlemeyen varsa 10 bölümlük bu mini dizi bayram listenizde yerini alabilir. Messiah arkadaşlarımın tavsiyesiyle başladığım bir dizi, özellikle finalinin çok merak uyandırdığını duydum. Dizinin konusu, ilahi bir varlık olduğunu iddia eden ‘Al Messiah’ in, Eva Geller adlı bir CIA ajanı tarafından takip edilmesi ve araştırılması üzerine kurulu. Bence, sevenleri olduğu kadar eleştiri de alan bu dizi merak uyandırmayı başarıyor.

Kalifat

Kalifat Dizisi Üzerine | İncelemesi - 2021

Son derece merak uyandıran ve bir gecede oturup bitirebileceğiniz yapımlardan biri Kalifat. Tek sezonluk 8 bölümden oluşan bir gerilim dizisi.  Kalifat İsveç’te yaşayan birkaç gencin IŞİD terör örgütüne katılmalarını anlatmaktadır. Gerçek olaylardan alıntı yapılarak senaryosu oluşturulan dizi Avrupa’da bir hayli çok izleniyor. Dizinin birkaç bölümünde Türkiye’ye de değiniliyor. Malum olaylar Türkiye sınırında gerçekleştiği için dizide ülkemizin bahsi geçiyor. Birçok Avrupa ve Asya ülkelerinden gençleri bünyesine kazandıran IŞİD’in insanları nasıl devşirdiğini gördüğümüz filmde dram dolu sahneleri izliyoruz.

Bodyguard

BODYGUARD - Dizi İncelemesi - Bizim Masa

Suç ve gerilim sevenler için ilk tavsiyem Bodyguard. bir politikacıyı korumakla görevli olan savaş gazisinin hikayesini konu ediyor. David Budd, Londra Metropolitan Polisi’nde Özel Koruma Memuru olarak çalışan bir adamdır. Dengesiz ama cesur bir polis memuru olan David, kendisini bir anda içinde bulduğu bir terör saldırısının engellenmesine yardımcı olur. Dizi 6 bölümden oluşuyor.