Bayramda Antalya’ya gidecekler dikkat! Rezervasyon için valiyi arayanlar oldu..

Bir seneyi aşkın süredir etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle herkes evde bolca zaman geçirdi. 1 Temmuz’dan itibaren kısıtlamaların kalkması herkese rahat bir nefes aldırdı. Çalışanlar ise rahatlamak ve tatil yapmak için gözlerini bayram tatiline çevirdi. Antalya ise doluluk oranının zirvesine ulaştı.

Antalya valisi Ersin Yazıcı, Antalya’da 680 bin yatak kapasitesinin tamamen dolu olacağını açıkladı. Yazıcı, “Birkaç kişi beni de aradı, ‘Biz yer bulamıyoruz, yardımcı olur musunuz’ diye. Bayram süresince büyük bir akın bekliyoruz, rezervasyonlu gelmek lazım şehre yoksa sıkıntı yaşayabilirler” dedi.

Çok sık tercih edilen Marmaris Bodrum ve Fethiye gibi dünyaca ünlü tatil beldeleri de büyük talep görüyor ancak otellerde doluluk oranı %100’e yaklaştı. Antalya’ya da hem yurtiçi hem de yurtdışı talep yoğun. Taleple ilgili Vali Yazıcı, “Geçen yıl pandemiden dolayı bir yere gidemeyen, evinden çıkamayan, çeşitli kısıtlamalardan dolayı hayatın normal akışı olmadığı için insanlarımız her manada psikolojik, sosyolojik olarak bunaldı, tatile ihtiyaçları var. Tatil için de Türkiye’nin göz bebeği, dünyanın en güzel tatil beldelerinden Antalya’mıza gelecekler” dedi.

Turistlerin de yoğun ilgisiyle pandemi döneminin sıkıntılarını geride bırakan Antalya için vali, “Antalya normal Antalya oldu artık. 1 yılı aşkın süredir pandeminin olumsuz etkilerini üzerinden attı. Bu şehir yerli ve yabancı bütün misafirlerini bekliyor. 680 bine yakın yatağımız var, pansiyondan 5 yıldızlı otele kadar. Bu 9 günlük süreçte tamamının dolu olacağını değerlendiriyoruz. 680 bin full olarak değerlendirirsek en az 680 bin kişi gelmiş olacak” diye konuştu.

“Rezervasyon yaptırmadan gelmeyin”

Ersin Yazıcı, “Birkaç kişi beni de aradı, ‘Biz yer bulamıyoruz, yardımcı olur musunuz’ diye. Gerçekten bayram süresince büyük bir akın bekliyoruz. Yurt içinden büyük bir talep var. Gerçekten doğru söylüyor turizm işletmecileri. Rezervasyonlu gelmek lazım şehre yoksa sıkıntı yaşayabilirler. Yer bulmayla ilgili birkaç arkadaşım aradı Ankara’dan ‘Yer bulamıyoruz’ dediler. Biz de yardımcı olmaya çalıştık ama çok mutluyum, şehir mutlu, şehrin morali düzeldi. Turizm her şeyi bu şehrin. Önceden rezervasyonlu gelinmesinde fayda var” dedi.

Exit mobile version