Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak?

Bazı sektörlerin tatili pek olmuyor maalesef. Özellikle turizm bölgelerinde hizmet sektörü çalışanları tatillerde tam mesaiden de fazla çalışmak durumunda kalıyor. Resmi tatil olmasına rağmen çalışan kesim için ek mesai ücreti söz konusu. Peki, bayram tatilinde çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? Bu nasıl neye göre hesaplanıyor?

Ramazan Bayramı tatili, 9 güne çıkarıldı ve bu durumda milyonlarca çalışanın mesai ücretlerini merak etmesine neden oldu. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bayramda mesai yapacak olanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını hesapladı.

Mesai ücreti hesaplama yöntemleri

Özgür Erdursun’un hesaplamalarına göre, asgari ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL. Bayramda 3.5 gün tam çalışan bir kişi normal ücretine ilave olarak 1.983,58 TL ilave ücret alacak.

Net 30.000 TL ücretle çalışan bir kişi ise ilave 3.500 TL alacak. Bayram çalışmalarında mesai hesabı, normal ücrete ilave bir ücret şeklinde uygulanacak.

Bayram tatili süreci

Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan arife günü idari izin olarak kararlaştırıldı. Buna göre; Bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona erecek.

 

Exit mobile version