Bayramda tatile çıkacak kedi sahipleri dikkat! Kedilerimiz bizi özlüyor mu?

Evinizde sizinle bir yaşamı paylaşan hatta evin sahibi gibi hisseden minik patili dostlarınız varsa tatile çıkmadan önce bir tanıdığınıza anahtar bırakmak şart oluyor. Yokluğunuzda kedilerinizin mama ve suyunu verebilecek onunla ilgilenecek birini bulmadan plan yapamıyorsanız bu içerik tam sizlik..

Tatilden eve dönen kedi sahipleri kedilerinin davranışlarında bir değişiklik olduğunu hissediyorlar ya da en azından öyle hissetmek istiyorlar. Belirgin özellikleriyle köpeklerden ayrılan kedilerin neler düşündüğünü hissettiğini anlamak zorlaşıyor. Kedi sahipleri kedilerinin onları özlediğini bu yüzden tavır değiştirdiklerini düşünüyor. Peki işin aslı öyle mi bakalım kedilerimiz bizleri özler mi?

Kediler özler mi?

Lincoln Üniversitesi’nde 2015’te yapılan araştırma, kedilerin sahiplerini köpekler gibi özlemediğini, çünkü sahiplerine köpekler gibi bağlanmadıklarını söylüyor. Başka bir araştırmaysa kedilerin onları yalnız bıraktığımızda sinirlendiklerini ve bunu pasif-agresif davranışlarla gösterdiklerini söylüyor.

Sahipleri evde değilken kedi davranışlarını inceleyen bir araştırma sonucuna göre, kedileriniz siz eve döndüğünüzde mutlu hissediyor. Araştırma yapılırken iki farklı gruba bakılmış bir grubun sahipleri 30 dakika, diğer grup ise 4 saat yalnız bırakmış kedilerini. Araştırma sonucunda genel olarak her iki grubun davranışları hemen hemen aynı çıkmış. Ancak daha uzun süre yalnız kalan kedilerin daha fazla esneyip gırladığı görülmüş. Bunun nedeni eve döndüğünüz için mutlu olmaları. Bu sevecen hareketler minik dostlarımızın duyguları olduğunu ve sizi özlediğini de işaret edebilir.

Gergin davranabilir

Kedilerinizin sizi özlediğinin bir başka göstergesi de eve döndüğünüzde daha stresli ve gergin görünmeleridir. Araştırmacılar da yalnız bırakılan kedilerin sevgi yerine stres ve sinirli davranışlar sergilediğini gördüler.

 

Exit mobile version