Bayramın ikinci ve üçüncü günü için açıklandı: İzmir’de bayramı geçirecek olanlar dikkat!

İzmir’de yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yarın başlayacak Kurban Bayramı ile ilgili olarak vatandaşlara duyuru yapıldı. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde İzmir’in bazı kesimlerinde yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden İzmir için hava durumu duyurusunda bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İl merkezinde bir hafta suresince yağış beklenmiyor. Bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde, İzmir’in kuzey ve doğu kesimlerinin öğleden sonra ve aksam saatlerinde aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklıklarının 30 ile 32 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

İzmir’de kurban kesimleri nasıl yapılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bergama, Kiraz, Menemen Türkelli, Tire ve Urla mezbahalarında da kurban kesimi yapılacak. Bu ay hizmete alınacak ve son teknolojilerin kullanılacağı Menemen Türkelli ve Tire mezbahalarında da bayramda yurttaşlara hizmet verilecek. Kurulacak 10 kesim çadırı ise kesim için İlçe Kurban Hizmetleri’ne devredilecek.

Kesim ücretleri belli oldu

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği kesim ücretleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda ve mobil kurban kesim ünitelerinde de uygulanacak. Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 600 lira, ikinci ve diğer günlerde ise yığılmaları engellemek için indirimli olarak 400 lira, küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 200 lira, diğer günlerde 150 lira alınacak.

Exit mobile version