BDDK’den flaş açıklama: Salgın nedeniyle süre uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), salgın nedeniyle bankalarda yapılan düzenlemelerin uzatılmasına karar verildiğini duyurdu.

Türkiye’de ilk kez 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü salgını nedeniyle BDDK bazı düzenlemeler yapılmıştı. Bu nedenle BDDK ‘Pandemi Dönemi Kararları’ hakkında resmi internet sayfası üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, salgın nedeniyle bankalarda yapılan düzenlemelerin uzatılmasına karar verildiği bildirildi.

İşte BDDK tarafından yapılan açıklama:

Bilindiği üzere, 2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren, COVID-19 salgınının özelde bankacılık sektörü genelde de makroekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik olarak bankalar tarafından yerine getirilmesi gereken bazı yükümlülüklerde ve uluslararası düzenlemelerin uygulanmasında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geçici nitelikli bazı düzenlemeler yapılmıştı. Detaylarına bugün Kurumumuz web sitesinden duyurulan 08.12.2020 tarihli ve 9311 ile 9312 sayılı Kararlardan da ulaşılabileceği üzere;

İçinde bulunduğumuz süreçte pandeminin olası etkilerinin devam etmesi nedeniyle bazı düzenlemelerin uzatılmasına,

Bankacılık sektörünün mali bünyesine ilişkin göstergelerin daha şeffaf bir şekilde izlenebilmesi ve olası risklerin daha etkin bir şekilde yönetilebilmesi amacıyla geçici nitelikli olan diğer bazı uygulamaların ise sonlandırılmasına karar verilmiştir.

İlerleyen dönemde pandeminin etkilerinin zayıflamasıyla birlikte, devamına karar verilen uygulamaların, 9312 sayılı mezkur Kurul kararında da belirtildiği üzere, 30.06.2021 tarihinde sonlandırılması planlanmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

BDDK uyardı! Sahte internet siteleri bankacılık bilgilerinizi ele geçiriyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sahte internet siteleri ile ilgili uyarıda bulundu. Kurumdan yapılan açıklamada dolandırıcıların son dönemde sahte internet siteleri aracılığıyla banka müşterilerini hedef aldığı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BDDK, “Son dönemde Kurumumuz tarafından düzenlenmiş gibi görünen sahte internet sitelerinin arttığı ve bu siteler vasıtasıyla banka müşterilerinin hedef alındığı görülmektedir.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

BDDK’dan vatandaşlara finansal destek açıklaması: 2021’e kadar kredi kartı taksitleri…

Giresun’da yoğun sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinin ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yeni kararlar aldı. Buna göre; selden etkilenen vatandaşlara bankalar tarafından finansal destek sağlanacak. Giresun’da yerleşik üye işyerlerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı taksitlendirme süreleri iki katı olarak uygulanacak

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

BDDK’dan 15 bankaya para cezası!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) müşterilerin şikayetleri üzerine 15 bankaya idari para cezası uygulandı. BBDK’dan gelen açıklamaya göre “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 14.05.2020 tarihli ve 9021 sayılı Kararı ile 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 148 inci maddesinin (b) bendi uyarınca 15 bankaya toplam 19 milyon 650 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

BDDK açıkladı! Kredi kartı kullananlar dikkat!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren bir haber geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan gelen açıklamaya göre bundan sonra kredi kartı ile ödeme yapılan konaklama, havayolları ve yurt dışına ilişkin harcalamalarda, taksitlendirme süresi 6 aydan 3 aya düştü. BDDK, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 10/01/2020 tarihli ve 8792 sayılı Kararı ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, 11/01/2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda altı aydan üç aya düşürülmesine karar verilmiştir.”

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Exit mobile version