Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl Yapılır?

Bedelli askerlik ödemesi yapılırken, e-devlet sistemi kullanılabileceği gibi askerlik şubelerine de gidilebilir.

Bedelli askerlik ödeme süreci, adayların başvurusunu tamamlamalarının üzerine başlar.

Bedelli askerlik ödemeleri, PTT ve anlaşmalı bankalar üzerinden ödenebilir.

Bedelli askerlik ödemesi, başvuru sürecinde alınan bir ödeme türüdür. Milli Savunma Bakanlığı’nın belirlediği sayıdan fazla olan başvurularda öncelik yapılacak kura ile belirlenir.

Bedelli Askerlik Ödemesi Ne Kadar 2022?

Bedelli askerlik ödemesi tutarı,  bu yıl 55 bin 194 TL’dir. 2019 ve 2022 yılları aralığında bedelli askerlik ödemeleri yapılacak hizmet anlamında ilk ve ikinci yarı olarak alındı. Bu süreçte alınan bedelli askerlik ödemeleri aşağıdaki gibidir;

Bedelli askerlik yapan kişilere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı adresleri ile eğitim birliği arası bazında yol ve iaşe bedeli ödenir.

Bedelli askerlik yapan kişiler, yapılacak ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya kartları ile ATM’lerinden alabilirler.

Bedelli askerlik sürecinde banka kartı olmayan kişiler söz konusu ödemeleri alabilmek için herhangi bir bankadan hesap açtırarak banka kartı alabilirler.

Bedelli Askerlik Ödemesi Nereye Yapılır?

Bedelli askerlik ödemesi yapılabilecek yerler, aşağıdaki gibidir;

Bedelli askerlik ödemesi yapmak isteyenler bahsedilen kurumlara T.C. kimlik numaralarıyla ödemelerini tek seferde yapabilirler.

Bedelli askerlik ödemesi, peşin ödeme olur. Konuyla ilgili kanun maddesi şu şekildedir;

Öngörülen bedelli askerlik bedeli başvuru tarihinden itibaren 2 ay içinde kriterleri sıralanan yükümlüler için bakaya kalıncaya kadar (bu tarih hariç) peşin şekilde ödeme gerçekleştirilir.

Bedelli Askerlik Ödemesi Kredi Kartıyla Olur mu?

Bedelli askerlik ödemesi kredi kartı ile yapılamaz. Daha evvel de bahsedilen kanun maddesi geçerlidir. Yani öngörülen bedelli askerlik bedeli başvuru tarihinden itibaren 2 ay içinde kriterleri sıralanan yükümlüler için bakaya kalıncaya kadar (bu tarih hariç) peşin şekilde ödeme gerçekleştirilir.

Ziraat Bankası Bedelli Askerlik Ödemesi

Ziraat bankası bedelli askerlik ödemesi, Ziraat şubeleri üzerinden yapılabilir. Banka anlaşmalı olduğu kurum ve kuruluşların işlemlerini katılım mobil, internet şubesi ve müşteri hizmetlerinden yapılabileceğini beyan eder. Bedelli askerlik ödemeleri, yalnızca Ziraat Bankası şubeleri adı altında bildirilmiştir.

Vakıf Bankası Bedelli Askerlik Ödemesi

Vakıf bankası bedelli askerlik ödemesi, internet ve mobil şubeleri üzerinden yapılabilir. Banka anlaşmalı olduğu kurum ve kuruluşların işlemlerini katılım mobil, internet şubesi ve müşteri hizmetlerinden yapılabileceğini beyan eder. Bedelli askerlik ödemeleri, bireysel ödemeler- ödemeler ve hizmetler- e tahsilat ödemeleri adımları takip edilerek Vakıf Katılım üzerinden online olarak ödenebilir.

Bedelli askerlik ödemesi, yapmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden Milli Savunma Bakanlığı’nın hizmetlerine ulaşarak ASAL askerlik hizmet tercih işlemlerini kullanabilirler. Bankanın online işlem sayfası ile karşılaşarak “bedelli askerlik yapma isteği” seçeneği ödemelerini yatırırlar.

Halk Bankası Bedelli Askerlik Ödemesi

Halk Bankası’ndan bedelli askerlik ödemesi, yapmak isteyen kişiler Halk Bankası şubeleri, online şubeleri ve Dialog kanalları üzerinden ödemelerini yapabilirler.

PTT Bedelli Askerlik Ödemesi

PTT’den bedelli askerlik ödemesi, yapmak isteyen kişiler e-Tahsilat uygulaması ile online olarak ödemelerini yapabilirler.

Bedelli askerlik ödemesi, hususunda genel olan kurallar şu şekilde özetlenebilir;

Exit mobile version