Bedelli askerlik yerleri belli oldu: Başvurular bugün başlıyor!

Bedelli askerlik yerleri binlerce genç tarafından heyecanla bekleniyor. Askerlik yeri sorgulaması yapacak gençler, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik için yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikleri 25 Ocak 2024 (bugün) tarihinde e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilecekler.

2024 yılı yedek subay, yedek astsubay ve er celp-sevk takvimi

Sınıflandırma dönemleri

Sevk tarihleri

Bedelli askerlik, askerlik çağına gelmiş ve askerlik hizmetini yapmamış olan kişilerin, belirli bir ücret karşılığında askerlik hizmetini tamamlamasıdır. Bedelli askerlik hizmetinin şartları, 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesinde düzenlenmiştir.

Bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak için gereken şartlar

Bedelli askerlik ücreti, her yıl belirlenen tutardadır. 2024 yılı için bedelli askerlik ücreti, 182,609 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Bedelli askerlik başvurusu, e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden yapılabilir. Başvurular, her yılın Ocak ayından başlayarak Mart ayının sonuna kadar yapılabilir.

Bedelli askerlik hizmeti, 21 gün olarak uygulanmaktadır. Bu süre, temel askerlik eğitimini kapsar. Bedelli askerlik hizmeti, belirlenen birliklerde yapılır.

Bedelli askerlik hizmetinden yararlananlar, askerlik hizmetini tamamladıktan sonra, erbaş/er olarak terhis edilirler

Exit mobile version