Ekonomi

Beklenen ek ödeme haberi sonunda geldi: T.C. kimliğini veren tüm emeklilere, 750 TL’ye kadar maaş harici ödeme yapılacak!

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerinin devam ediyor olması, gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan hizmetlerin ve hizmet ürünlerinin de fahiş rakamlara ulaşmasına sebep oldu. Bu durumdan toplumun her kesimi direkt olarak etkilenmiş olsa da ayın sonunu tek maaş ile getirmeye çalışan emekliler, zorlu ekonomik şartlar karşısında bütçelerinin sıfırlandığını dile getirmeye başladılar.

Temmuz ayının başında açıklanacak olan Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon verileri ile birlikte maaşlarına yılın ikinci zammını alacak olan emekli vatandaşlar, maaş harici ek ödeme alabilecekleri alternatif yolları da araştırmaya başladılar. Bu kapsamda devreye giren ve emeklilerin araştırmalarına olumlu yanıt veren kamu bankaları, ilgili şartları sağlayan tüm emeklilere 750 TL’ye kadar karşılıksız ödeme hizmeti sunulacağının bilgisini kamuoyu ile paylaştılar.

Kamu Bankalarından Emeklilere Ek Ödeme Hizmeti!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası, 3 yılda bir yenilen SGK protokolü kapsamında güncel emekli promosyonu kampanyalarını duyurdular. Kamu bankalarının kendi özellerinde, ortak tutarlar karşılığında sundukları emekli promosyonu hizmetinin detayları şu şekilde ilan edildi:

  • Emekli maaşı 1.499 TL ve altı tutarlarda olan vatandaşlara: 500 TL
  • Emekli maaşı 1.500- 2.499 TL aralığında olan vatandaşlara: 625 TL
  • Emekli maaşı 2.500 TL ve üzeri tutarlarda olan vatandaşlara: 750 TL

Kamu Bankalarının Emekli Promosyonu Kampanyalarından Kimler Yararlanabilir?

Kamu bankaları tarafından geliştirilmiş olan emekli ek ödeme hizmetinden, ilgili bankaya emekli maaşı hesabını taşıyan ve hesabın 3 yıl boyunca bankada kalacağının taahhüdünü veren tüm vatandaşlar faydalanabilmektedir.

Maaş Hesabı Nasıl Taşınır?

Kamu bankalarının emekli promosyonu kampanyalarından yararlanabilmek için ilgili bankanın mobil uygulaması, internet bankacılığı kanalı veya banka şubeleri aracılığı ile maaş hesabının taşınması için talimat verilmesi gerekmektedir.