Beklenen ödemeler erkene çekildi! Hesabınıza paralar yatırıldı: e-Devlet’ten bakıp alın

Ülkemizde hükümetin kararıyla belirlenen hak sahiplerine yönelik destekler, vatandaşların ekonomik zorluklarını hafifletmek adına önemli bir rol oynamaktadır. Bu destekler hakkında duyulan merak ise her geçen gün artmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı ve engelli hak sahipleri için nisan ayında yapılacak olan ödemeler hakkında bilgi verdi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylığı ve engelli aylığı olmak üzere toplamda 4,8 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Hak Sahiplerine Yönelik Destek Ödemesi Başladı

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarının devam ettiğini vurguladı. Bu programlar aracılığıyla toplumsal hayata tam ve etkin katılımın sağlanması ve vatandaşların bağımsız bir şekilde yaşayabilmesi amaçlanıyor.

Nisan ayı için yapılan ödeme tutarları da merak konusu oldu. Bu çerçevede, yaşlı aylığı tutarının 2 bin 348 TL’den 3 bin 504 TL’ye yükseldiği belirtildi.

Aylıklarda Artışlar Meydana Geldi

Engelli hak sahiplerinin aylıklarında da artış yaşandı. Yüzde 40 – 69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylık tutarı ve 18 yaş altı engelli yakınlarına ödenen aylık miktarı artırıldı.

Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylık tutarlarında da artış gerçekleşti. Bu kapsamda, yüksek engelli raporuna sahip olanların aylık tutarlarının 2 bin 811 TL’den 4 bin 196 TL’ye yükseldiği ifade edildi.

Exit mobile version