Beklenen oldu: Fed kararıyla dolar ve altın seyir aldı! Şimdi sırada…

Altın ve dolar fiyatlarının yönünü belirleyecek kritik açıklama dün akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından verildi. Fed, beklenildiği üzere 2018 Kasım ayından bu yana ilk kez faiz artışı kararı verdi ve politika faizini 25 baz puan artırdı. Yılın tamamında ise 6 faiz adımı daha atacağı tahmin ediliyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, 25 baz puan faiz artırımına gittikleri FOMC toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında, faiz artırımlarında önde yüklemeli gitme yönünde bir karar almadıklarını, şu anda planlarının yıl boyunca faiz artırımlarına devam etmek ve aylık enflasyonu aşağı getirmek olduğunu ifade etti ve “Enflasyonun seyri gerektirir ise para politikasını sıkılaştırmayı hızlandırabiliriz ve buna hazırız” dedi.

ŞİMDİ SIRADA TCMB KARARI VAR

Fed’in kararı sonrası gözler merakla bir diğer faiz kararı alacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) çevrildi. TCMB 2022 yılının 3. faiz kararını bugün saat 14.00’te açıklayacak. Piyasanın önde gelen isimlerinin genel beklentisi ise Merkez Bankası’nın faizlerin sabit tutacağı yönünde oldu.

Exit mobile version