Beklenen zam gelmedi, akaryakıt fiyatları pompadaki değerini korudu! İşte Aydın, Çanakkale, Denizli, İzmir ve Muğla güncel akaryakıt fiyatları…

Özellikle Çin’de başlayan koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları sonrasında başlayan resesyon endişeleri petrolü sardı. Yaşadığı resesyon endişeleri nedeniyle bir süredir düşüş trendine kapılmış olan brent tipi petrolün varil fiyatlarının ardından ham petrolde de düşüşler gözlenmeye başladı. Geçtiğimiz haftayı yükselişte kapatan brent tipi petrolün varil fiyatlarının ardından akaryakıt ürünlerine zam geleceği iddia edilmişti, ancak o zam henüz gelmedi.

RESESYON ENDİŞELERİ SÜRÜYOR

Çin’in Şangay bölgesinde sokağa çıkma yasaklarını uygulaması, en yoğun petrol tüketicisi olan bölgenin petrol satışlarında yaşanacak düşüşe neden olması brent tipi petrolün varil fiyatlarını düşüşe geçirmişti. Ardından merkez bankalarının aldığı kararlar, diğer piyasalarda olduğu gibi petrol piyasalarını da etkilemiş ve piyasalardaki aşağı yönlü hareket hızlanmıştı. Bu da pompaya indirim olarak yansımış ve temmuz ayı içerisinde benzin ve motorine toplamda 7 TL’den fazla indirim yapılmıştı.

PETROLÜN GELECEĞİ BULANIK

Geçtiğimiz haftayı yükselişte kapatan brent tipi petrolün varil fiyatları, bu hafta düşüş ile haftayı açtı. Devam eden günlerde düşüş trendini sürdüren brent tipi petrolün varil fiyatlarında resesyon endişelerinin devam ettiği analizlerce öngörüldü. Dünyaca ünlü analistlerin bir kısmı düşüşün hızlanarak devam edeceğini öngörürken, bir kısmı yaz bitiminde petrolün üzerindeki baskıyı kırıp, ani bir yükselişe geçeceği tahmininde bulundu.

İŞTE AYDIN, ÇANAKKALE, DENİZLİ, İZMİR VE MUĞLA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Geçtiğimiz haftayı brent tipi petrolün varil fiyatlarının yükselişte kapatması nedeniyle zam alması beklenen akaryakıt ürünlerine henüz bir zam gelmedi. İşte Aydın, Çanakkale, Denizli, İzmir ve Muğla güncel akaryakıt fiyatları:

İZMİR

Benzin: 22,36 TL/LT

Motorin: 24,63 TL/LT

LPG: 11,04 TL/LT

AYDIN

Benzin: 22,44 TL/LT

Motorin: 24,68 TL/LT

LPG: 11,11 TL/LT

ÇANAKKALE

Benzin: 22,47 TL/LT

Motorin: 24,73 TL/LT

LPG: 11,16 TL/LT

DENİZLİ

Benzin: 22,45 TL/LT

Motorin: 24,7 TL/LT

LPG: 11,07 TL/LT

MUĞLA

Benzin: 22,47 TL/LT

Motorin: 24,75 TL/LT

LPG: 11,16 TL/LT

Exit mobile version