Hava Durumu

Beklenilen kar yağışı geliyor: Karadeniz’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kadar etkisinin altına alacak

Kar yağışı uyarıları meteoroloji tarafından geldi. Meteoroloji genel müdürlüğünden Karadeniz ve İstanbul için kar uyarısı geldi. Beklenen yoğun kar yağışı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini de etkisi altına alacak.

Kar yağışı uyarıları Karadeniz bölgesi, Ankara ve özellikle İstanbul açısından geldi. Meteoroloji Genel Müdürü ve Bölge müdürü olan Murat Şahin tarafından beklenen haber geldi. Kar yağışları o kadar etkili olması bekleniyor ki bu etki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de etkisini gösterecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti beyaza boyanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı yapıldı. Karadeniz üzerinde etkili olan kar yağışlarına işaret edildi. Sosyal medya üzerinden meteorolojik paylaşımlar gerçekleştiren eski Meteoroloji Genel Müdürü olan Murat Şahin vatandaşlarına müjdeyi verdi. Her yıl yağan yağışlardan daha etkili olacak.

0 derece izotermi belirtilerek Karadeniz bölgesi üzerinden soğuk havanın geleceği bilgisi geldi. Soğuk hava ile beraber kar yağış bilgisi de verildi. Kuzey tarafta iç ve doğu kesimlerinde etkisini gösterecek olan soğuk hava Akdeniz üzerinden de etkisini gösterecek. Bu sebeple meteoroloji kar yağışlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

İstanbul’a kar yağışı haberi

TORF beklentisiyle birlikte kar yağışları açısından kapılar açılacak. İç ve doğu kesimlerde etkili olacağı beklenmekte olan kar yağışı Ankara ve İstanbul şehirlerine de yeşil ışık yaktı. Murat Şahin’in paylaşımlarının altına kullanıcı İstanbul’un ne durumda olacağını sorması üzerine İstanbul içinde Cuma gününden itibaren kar yağışlarının olacağı bilgisini verdi. İstanbul da özellikle Anadolu da yağış gerçekleşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kar haberi geldi

Meteorolojiden son dakika kar uyarısı geldi. Karadeniz bölgesinden kuvvetli kar yağışlarının beklenmekte olduğunu işaret eden Meteoroloji, yarını gösterdi. Perşembe akşam saatlerinden itibaren soğuk hava dalgalarının etkisiyle Bolu ve çevresinde, özellikle Karabük, Düzce, Zonguldak ve Bartın illerinin yüksek kesimlerinde, Kastamonu’nun kuzeylerinde kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Cuma gününden itibaren etkili olacağı ve etkisini arttıracağı gündem de yer aldı. Bu durumda olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması karşısından vatandaşları uyardı.