Belediye Başkanı açıkladı 10 Gün içinde başvuru yapana 7500 TL ödeme

Yaşanan ekonomik sıkıntı ve enflasyon artışı ardından Büyükşehir Belediye başkanı tarafından 7500 TL’lik ödeme açıklaması geldi.

Belediye Başkanı açıkladı 10 Gün içinde başvuru yapana 7500 TL ödeme- Türkiye’nin dev metropol şehri ve 15 milyondan fazla nüfusun bir arada yaşadığı dev şehir İstanbul’a okumaya gelen öğrencilere müjde. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öğrencilere yaptığı ekonomik yardımı 6000 TL’den 7500 TL’ye yükselttiğini ve son başvuru için ise sayılı günler kaldığını belirtti.

20 EKİM SON GÜN

Ekrem İmamoğlu İstanbullu öğrencilere İBB’den ‘Eğitim Desteği’ verileceği aktarıldı. Başkan İmamoğlu öğrenci desteğine ilişkin resmi sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Gençlerin isteğini yerine getiriyor, 75 bin üniversite öğrencisine sağladığımız eğitim desteğini 6 bin TL’den 7.500 TL’ye yükseltiyoruz. İstanbul Senin uygulaması ile kolaylıkla başvurabilirsiniz.

İstanbul Senin uygulamasını indiren öğrenciler son olarak belirlenen 20 Ekim tarihine kadar başvuru formunda yer alan bilgileri doldurarak eğitim desteği için form oluşturacaklar. Başvuru yapan öğrenciler arasında  dar gelirli ve ihtiyacı olan öğrencilere eğitim desteği sağlanacak. 7500 TL’lik toplam yardım ödemesine ilişkin olarak detaylı bilgi ve başvuru formuna ulaşmak isteyen öğrencilerin ‘İstanbul Senin’ uygulamasını indirmeleri ve işlemleri belirtilen yönergelere göre uygulamaları gerekmektedir.

Başvurularını başarı ile gerçekleştiren öğrenciler arasından seçilecek olan ihtiyaç sahibi öğrencilere ödemelerin ise ne zaman başlayacağına dair henüz net bir açıklama gelmediç Konu ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklamanın Ekim ayı sonuna kadar yapılacağı ön görülüyor.

Exit mobile version